Stiri Acvile

Ancuța Stoenescu: „Am hotărât să las loc și fetelor mai tinere. Încercăm să le ajutăm să se integreze cât mai bine”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.11.2018

România întâlnește Franța și Finlanda la Cluj-Napoca în 17 și 21 noiembrie, la sala Horia Demian. Cele două partide vor fi ultimele pe care Ancuța Stoenescu le va disputa cu naționala de 5 la 5 a României. Fundașul care va împlini 39 de ani la începutul anului viitor joacă la echipa de senioare a României din calificările pentru europeanul din 2001, începute cu doi ani înainte.

Ancuța Stoenescu a participat la patru turnee finale ale Campionatului European cu naționala de senioare a României, plus unul de 3x3. Are în palmares un bronz la europeanul U20, din anul 2000. Aceasta consideră că este nevoie de o reconstrucție la echipa națională și speră să le poată ajuta pe jucătoarele tinere să se integreze cât mai bine.

„Am hotărât să las loc și fetelor mai tinere. Oricum este nevoie de o reconstrucție la echipa națională și încercăm pe această cale să le ajutăm pe ele, având în vedere că nu sunt meciuri care pot pune presiune pe ele. Încercăm să le ajutăm să se integreze cât mai bine. Nu a fost foarte greu, este o retragere doar de la echipa națională. Voi continua să joc și poate din cauza asta nu o văd ca pe o dramă, să spun așa.

Sunt jucătoare tinere pe care noi le cunoaștem și de la echipele de club și încercăm cumva să le integrăm, să le arătăm ce ar trebui să joace la cel mai înalt nivel. Din păcate este un meci foarte puternic având în vedere adversarul, însă când începi strong, să zic așa, te ajută pe parcurs. Noi sperăm să jucăm bine, să prindem niște meciuri foarte bune pentru că doar așa putem să le ajutăm pe aceste tinere să ajungă jucătoare”, a declarat Ancuța Stoenescu la reunirea echipei naționale.

Aceasta a vorbit și despre prestația României în grupa cu Slovenia, Franța și Finlanda, „Acvilele” având un bilanț de o victorie și 3 înfrângeri în primele două ferestre de calificări. Stoenescu a jucat 15.8 minute/meci și a avut medii de 5 puncte, 1,3 recuperări și o intercepție.

„A fost o grupă grea, am avut și meciuri bune, aproape am reușit să batem Slovenia. Am avut, să spun așa, ghinion, însă baschetul nu se termină aici. Eu zic că totuși ne-am prezentat bine, în afară de meciul cu Franța de acolo, care a fost tragic pentru noi”, a mai spus veterana naționalei, care are medii excelente în campionat alături de CSM Târgoviște, trecând de 20 de puncte/meci.

Jucătoarea cu cele mai multe titluri de campioană a României va juca ultimele sale meciuri alături de naționala României cu Franța, în 17 noiembrie, de la ora 19:00, și cu Finlanda, în 21 noiembrie, la ora 20:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!