Stiri Acvile

România își continuă aventura din preliminariile EuroBasket 2023 în Spania

România își continuă aventura din preliminariile EuroBasket 2023 în Spania

Duminică, 14 noiembrie, România o va întâlni pe Spania într-un meci din etapa a doua a preliminariilor EuroBasket 2023. Ambele formații vin după victorii obținute în prima rundă, la diferențe mici de scor.

Naționala noastră s-a impus cu 65 la 59 în fața Islandei, cea mai bună jucătoare de pe teren fiind Nicolett Orban, cu 19 puncte, 18 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un indice al eficienței de +30. Pe lângă baschetbalista din Oradea, Marta Fodor (17 puncte) și Florina Stănici (10 puncte) au mai terminat în double-digits.

În opoziție, Sara Hinriksdottir, care evoluează în Liga Națională de Baschet Feminin, la Constanța, a fost lidera nordicelor: 17 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și un capac.

În schimb, Spania a câștigat la o diferență de patru puncte, 66-62, pe terenul Ungariei. Din lotul lui Miguel Mendez s-au remarcat Alba Torrens (19 puncte), Maria Conde (16 puncte) și Laura Gil (11 puncte).

Ofensiva gazdelor a fost condusă de Bernadett Hatar (22 de puncte), Cyesha Goree (15 puncte) și Reka Lelik (11 puncte).

Adversarul Acvilelor de duminică este unul redutabil. Spania a câștigat primul titlu european în 1993, la campionatul organizat de Italia. Au urmat două participări mai slabe ale ibericelor (1995 – locul 9, 1997 – locul 5) și o ediție la care nu s-au calificat, cea din 1999.

Însă, începând cu 2001, Spania a ratat medalia doar de două ori, în 2011 (locurile 9-10) și în 2021 (locul 7). În rest, naționala feminină a Spaniei are în palmares trei medalii de aur (2013, 2017, 2019), o medalie de argint (2007) și cinci medalii de bronz (2001, 2003, 2005, 2009, 2015).

Zece din cele douăsprezece jucătoare ale Spaniei evoluează în campionatul intern. Doar Alba Torrens (UMMC Ekaterinburg) și Maria Conde (ZVVZ USK) joacă în străinătate. Cele mai multe baschetbaliste sunt date de Valencia BC (Leticia Romero, Raquel Carrera, Queralt Casas, Laura Gil) și de Parfumerias Avenida Salamanca (Silvia Dominguez, Leonor Rodriguez, Maite Cazorla).

Conform site-ului oficial al Federației Române de Baschet, Dan Calancea le va introduce în lot pe Carla Popescu și Bianca Fota pentru duelul cu Spania. Rămâne de văzut ce jucătoare vor fi lăsate în afara lotului.

Confruntarea din Almeria are loc duminică, 14 noiembrie, de la ora 19:00, în direct la Digisport 4.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!