Stiri Acvile

U20: Naționala de feminin a României s-a impus categoric în debutul de la Campionatul European de la Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.07.2023

U20: Naționala de feminin a României s-a impus categoric în debutul de la Campionatul European de la Craiova

Naționala de U20 feminin a României a pornit curajos la Campionatul European - Divizia B, desfășurat la Craiova. Elevele lui Mădălin Piperea s-au impus la o diferență de aproape 60 de puncte în debutul în competiție. Scorul final al meciului cu Georgia a fost 102-44.

România: Paloma Cucu, Alexia Dobă, Ana Ivan, Cătălina Ion, Anisia Croitoru

Georgia: Keso Barbakadze, Ekaterine Tsivtsivadze, Eteri Shonia, Tamar Papuashvili, Natali Chutkerashvili

Acvilele au deschis balul prin două reușite din interior, aparținându-le lui Ivan și Ion. Papaushvili a lovit prima pentru adversare, de la linia de libere. Ivan a continuat startul bun de partidă și a bifat primul coș de trei al încleștării, ducând scorul la 7-3. Papuashvili a marcat din nou de la libere, dar tricolorele au dominat căciula prin Croitoru și Dobă. Georgia a rămas fără coș din acțiune, în timp ce Panait, Ion și Frincu au preluat frâiele ofensivei naționalei noastre. Cea din urmă a dus scorul la 22-6 cu un coș de la distanță. Run-ul a ajuns la 15-0, înainte ca Namgaladze să marcheze prima reușită din acțiune a georgiencelor. După primele 10 minute, scorul era 28-9.

Aceeași Namgaladze a inaugurat și sfertul secund cu un nou layup. Ion a înscris și ea pe pătrundere din pasa lui Panait, înainte ca Barbakadze să devină a doua jucătoare care marchează din acțiune pentru Georgia. Cucu a replicat cu un coș în trafic, iar scorul devenea 34-13, înaintea unui timeout al oaspetelor. Ion și Kozman au condus un run impresionant de 12-4 al naționalei, construit exclusiv prin reușite din interior. Papuashvili a întrerupt momentul bun al naționalei noastre, dar Ivan a răspuns imediat cu un coș din spatele arcului de cerc. La pauza mare, România conducea cu 49-19.

A doua jumătate a debutat cu reușita lui Barbakadze de două puncte. Ivan nu a ezitat să vină cu replica și a bifat un nou coș din spatele semicercului. Dobă a majorat diferența din interior. Au urmat mai multe momente în care cele două naționale au înscris doar din spatele liniei de pedeapsă, înainte ca Ivan și Kozman să spargă gheața pentru a face tabela să indice 64-27. Diferența a ajuns la 40 de lungimi după o triplă a lui Velcea. Acvilele intrau în actul decisiv conducând cu 73-34.

Kozman a continuat recitalul triplelor și a deschis sfertul al patrulea cu o nouă astfel de reușită. Ea a adus alte trei puncte printr-un coș cu fault, iar Belegante a dus scorul la 82-34 cu încă un coș de trei puncte. Papuashvili a întrerupt run-ul de 9-0 cu două libere transformate. Frincu a răspuns imediat cu o nouă triplă. Finalul de joc a fost unul liniștit, tricolorele reușind să înscrie de mai multe ori în tranziție. Tricolorele au atins suta de puncte după un nou coș de afară al lui Frincu, scorul final fiind 102-44.

Cătălina Ion a fost MVP-ul partidei, ea terminând cu 16 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. Alexia Frincu a fost principala marcatoare a României, cu 17 puncte. Kriszta Koman (14 puncte), Ana Ivan (13) și Ioana Velcea (12) au fost și ele în double-digits. Tamar Papuashvili a fost singura jucătoare cu peste 10 puncte pentru Georgia, ea totalizând 16 puncte și 5 recuperări.

Următorul meci al Acvilelor va avea loc duminică, 30 iulie, de la ora 18:00, împotriva Irlandei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!