Stiri

Cifrele naționalei feminine a României la finalul Europeanului U18 - Divizia B

România a încheiat participarea la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B pe locul 7, cu un bilanț total de 3 victorii și 4 înfrângeri. La finalul turneului, „acvilele” au fost în mai multe date statistice în partea a doua a clasamentului, defensiva fiind cea care a ajutat naționala să ajungă în Top 8.

Tricolorele s-au aflat în jumătatea inferioară a ierarhiei în ceea ce privește datele de pe atac atât la punctele în medie pe meci (56.4, locul 14), cât și la procentajele de două și trei puncte (în ambele cazuri de la locul 12 în jos). Nici procentajul de la libere n-au fost mult mai strălucit, 56.9%, clasând România pe locul 15 la acest capitol.

Recuperările au fost cele mai puține în medie dintre toate participantele la European, tricolorele având o 38.1 pe partidă, cu mai bine de 5 recuperări sub următoarea de pe listă, Macedonia de Nord, formația care a terminat ultima turneul. De altfel, în cazul tuturor celorlalte date statistice, România a fost mai sus de locul 11 doar la turnovers, având o medie de 17.0 posesii pierdute, doar Portugalia și Slovenia fiind mai bune aici.

Capitolul care a scos în evidență cât de bine a funcționat apărarea și ce rol important a avut în rezultatul final al „acvilelor” îl reprezintă raportul dintre intercepții și posesiile pierdute, unde România a terminat cu 0.7. Doar trei naționale au stat mai bine, cu 1.0 (Croația, Portugalia și Slovenia), tricolorele fiind în Top 8 aici.

În categoria „game highs”, România a reușit să înscrie 72 de puncte Bulgariei, moment care a reprezentat cea mai bună prestație ofensivă, iar întâlnirea cu Croația a fost cea mai modestă din acest punct de vedere, cu 89 de puncte primite. Tricolorele n-au avut niciodată măcar 40% procentaj din acțiune într-un meci, tot jocul cu Bulgaria aducând cele mai bune cifre.

Disputa cu Croația a ieșit în evidență într-o formă negativă, atunci adversarele având 33 de încercări bune de două puncte (locul 2 la acest capitol în tot turneul), iar totalul de 60 de aruncări s-a regăsit într-un alt Top 10. Danemarca a fost adversarul împotriva căruia tricolorele au adunat cele mai multe recuperări ofensive, 48, în celelalte date care aveau în vedere recuperările România nefiind în Top 50. Cele 20 de assist-uri cu Bulgaria și 17 intercepții cu Danemarca au reprezentat maximele la aceste date menționate.

În privința lotului, cifrele au stat astfel: 14.3 puncte pentru Mihaela Panait, 5.7 recuperări pentru Beáta Bara-Németh, 3.9 assist-uri pentru Mihaela Panait, respectiv 2.9 intercepții pentru Alexia Frîncu.

Individual, Panait a fost pe locul 7 în topul marcatoarelor la European și pe 17 la procentajele din acțiune, cu 38.4%, în vreme ce Bea Bara-Németh a fost a 3-a în tot turneul la procentajul încercărilor bune de două puncte, 54.8%. Miky Panait a fost singura din lotul României cu peste 30% de la distanță, tot ea fiind și cea mai precisă de la linia de fault, cu 64.1%.

Frîncu s-a regăsit în Top 20 cu media sa de intercepții pe meci, în vreme ce Sorina Oinaru a avut cele mai multe posesii pierdute în medie dintre tricolore, 2.9. Miky Panait și Maria Stănescu au fost printre cele mai folosite jucătoare la European, cu 34.3 și 32.1 minute în medie pe parchet.

Pe un meci anume, Panait a marcat 23 de puncte (vs. Austria, pentru locul 9 la turneu), iar Bara-Németh 22 cu Bulgaria (locul 11 în turneu la acest capitol), cea din urmă având și 83.3% din acțiune în acea partidă, fiind depășită doar de o singură jucătoare în ierarhia menționată. Doar Kriszta Kozman a putut termina un meci cu 100% de la libere, cu Danemarca, fiind lidera României la acest capitol în performanța reușită de alte 48 de jucătoare.

Alexia Frîncu a adunat cele mai multe assist-uri într-un meci pentru România, 9 cu Bulgaria, tot ea având și 7 intercepții cu Danemarca, iar Bara-Németh a avut 25 de unități la eficiență cu Bulgaria.

România a terminat pe locul 7 Europeanul U18 Feminin - Divizia B. Pe podium s-au clasat, în această ordine, Slovenia, Portugalia și Serbia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate