Stiri

U-BT Cluj pierde la două puncte confruntarea cu Lietkabelis

U-BT Cluj-Napoca a cedat în fața propriilor fani în etapa a 13-a a grupei A din 7DAYS EuroCup, scor 75-77 marți seara contra lituanienilor de la Lietkabelis Panevezys, fiind aproape în ultimele două minute de o întoarcere spectaculoasă. Campioana României este la două victorii în urma oponenților din această rundă.

U-BT: Kasey Shepherd, Patrick Richard, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

Lietkabelis: Jamel Morris, Gediminas Orelik, Kristian Kullamae, Nikola Popovic, Paulius Murauskas

Stipanovic a marcat primele puncte ale partidei, după ce pe atacul de debut a ratat, Orelik egalând situația după ce a depășit defensiva clujeană. Lietkabelis a beneficiat de un and-one din partea lui Murauskas și trecea în premieră în avantaj, apoi Popovic finaliza cu dunk la 5-8, venind rândul lui Stipanovic să ajungă la linia liberelor. Shepherd egala situația cu un floater și Stipanovic puncta pentru 10-8 după mai multe aruncări ratate ale adversarilor și diferența creștea la două posesii după un nou coș din căciulă pentru Stipanovic. Lipkevicius oprea run-ul de 9-0 al campioanei României cu libere de la 14-10, Emi Cățe fiind găsit liber pentru un dunk și diferența urca la șase puncte, după 10 minute scorul fiind egal, 19-19, Maldunas marcând aproape pe sirenă.

U-BT deschidea sfertul al doilea cu punctele lui Gordic de la linia de fault, Guzman și Cățe fiind excelenți în defensivă apoi cu câte un capac, Popovic reușind încă un dunk și Gordic răspundea imediat de la distanță pentru 24-21. Meindl puncta de la semi-distanță și ecartul era de două posesii și Cățe înscria cu sticla pentru 28-21, moment în care lituanienii cereau time-out. Clujenii se distanțau din nou la +7 pe un atac construit din pase în viteză, Lietkabelis apropiindu-se la 32-30 după o serie de aruncări libere și un coș din acțiune, Maldunas egalând cu două minute înaintea pauzei. Lituanienii au revenit la conducere în urma unei faze suspecte de pași, Gordic scuturând plasa de la distanță, Kullamae marcând prima triplă a oaspeților înaintea expirării timpului și la cabine se intra cu 39-41 pentru Lietkabelis.

Repriza secundă a debutat cu câte o reușită din spatele arcului de cerc pentru ambele formații, Meindl reducând handicapul la două posesii, după care pe o acțiune în viteză Kullamae făcea 44-48. Gordic a restabilit egalitatea pentru câteva secunde, Orelik fiind găsit liber în colțul terenului, la jumătatea parțialului Gordic ajungând la linia liberelor și era 50-51. Peno o ajuta pe Lietkabelis cu o triplă, Stipanovic ratând apoi ambele aruncări libere și diferența urca la șase puncte pentru oaspeți, Lipkevicius punctând pentru 50-59 după un assist de excepție din partea lui Peno. Emi Cățe și-a transformat ambele libere și reducea la 7 puncte deficitul, sfertul terminându-se cu tripla lui Orelik și era 54-64.

Lituanienii au acumulat repede patru faulturi în parțialul final, Shepherd ducând-o pe U-BT la borna celor 60 de puncte marcate cu liberele sale, „studenții” având o serie foarte bună pe plan defensiv, Lipkeviciu fiind atent pe o recuperare ofensivă și făcea 60-68. Oficialii partidei au revăzut o fază la care Shepherd a fost sancționat cu fault ofensiv la 63-68, Richard reducând handicapul la trei puncte cu o pătrundere că erau trei minute până la final și vizitatorii cereau time-out. Kullamae scutura plasa de la distanță și diferența devenea din nou de două posesii, Richard ratând două libere importante și Lipkevicius înscria din spatele arcului de cerc (65-74). U-BT s-a apropiat în decurs de câteva secunde la trei puncte cu un minut până la final, Gordic fiind sancționat ușor cu o greșeală personală și cu 32 de secunde rămase pe cronometru Guzman ajungea la libere pentru 75-76. Kullamae a închis meciul de la linia de fault și Lietkabelis a câștigat cu 75-77.

Clujenii au un ultim meci european până la pauza datorată acțiunilor echipelor naționale, miercurea viitoare (08.02) la Brescia. Înainte, în acest final de săptămână U-BT o să debuteze în Top 10 LNBM în fieful lui Dinamo.

Nemanja Gordic (17 puncte, 5 recuperări) și Leo Meindl (14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) au fost liderii lui U-BT pe lista marcatorilor. Gediminas Orelik a ieșit în evidență cu 20 de puncte (3/7 de la distanță) și 3 pase decisive pentru Lietkabelis, iar Kristian Kullamae a totalizat 13 puncte și 8 recuperări.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

16 comentarii la aceasta stire:
  • Jayjay :

    Arbitraj?
    Ala a fost arbitraj sau a fost executie? nu zic de ziua noastra slaba la libere, dar am avut tot meciul impresia ca adversarii sunt tinuti in joc de arbitri

    cu 1 an în urmă (31.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    La cald
    1. Meciul nostru, al salii, cu arbitrii mai mult ne a tensionat pe noi decat pe ei.
    2. Who dares wins, de cele mai multe ori. Sa n-ai tu 1-2 jucatori sa-si asume aruncari mari, mai ales cu descultii astia. In ultimele minute numai incercari de lay-up uri urmate de faulturi si libere ratate. Presiunea rezultatului le-a blocat si picioarele si mainile. In ciuda apararii eroice, am facut multe erori si ne-am temut sa aruncam la cos.
    3. Se mai intorc “bulanele” de anul trecut. Parca prea ne-a mers bine, prea multe meciuri intoarse.
    4. Gnomul ala carunt ne-a mai arbitrat in aceeasi maniera inca un joc acasa in sezonul asta de eurocup.
    Una dintre cele mai frustrante partide la care am asistat.

    cu 1 an în urmă (31.01.2023) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Cand ratezi 14 aruncari libere pe teren propriu fiind si cu 7000 de suporteri in spate nu poti emite pretentii la acest nivel nici macar in fata unui adversar mai "accesibil". Mai ales ca si procentajul de la 3 e in continuare prost.

    Altfel, cam ce am avut de spus despre jocul echipei in aceasta competitie am spus cu alta ocazie si imi pare rau ca trebuie sa imi dau singur dreptate si dupa acest meci.

    cu 1 an în urmă (31.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca rafuv:

      Fundamente
      - atata timp cât ai un campionat submediocru, e foarte greu sa atragi jucători de mana 1 din Europa, chiar dacă joci în Europcup. App. Liga Acb din Spania are 11 echipe în primele 3 ligi din Europa.
      -Ma întreb oare ar trebui sa facem sa avem macar jucători autohtoni de nivelul Lituaniei, muntenegrului, Sloveniei si alte tați care au populația cât un județ din RO ?

      cu 1 an în urmă (31.01.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      libere
      Da au fost 14, dar cel mai rau "dor" cele ale lui Petrica - care ratase 1 in primele 12 meciuri, iar azi nu mai putin de 5!!!

      Pe de alta parte si ratarile apar ca urmare a frustarilor legate de arbitraj. Atept sa vad meciul in reluare, ca la cald a ramas impresia ca orice ai face, arbitri te vor trage inapoi. Ca altfel nu inteleg faultul in atac fluierat la Shepard (in loc de cos + fault) sau faultul in atac la Gordici, departe de minge, cand ne apropiasem la 3 pct.... Bine intrebare e de ce ar tine cu lituanieni....

      cu 1 an în urmă (31.01.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Fundamente
    - atata timp cât ai un campionat submediocru, e foarte greu sa atragi jucători de mana 1 din Europa, chiar dacă joci în Europcup. App. Liga Acb din Spania are 11 echipe în primele 3 ligi din Europa.
    -Ma întreb oare ar trebui sa facem sa avem macar jucători autohtoni de nivelul Lituaniei, muntenegrului, Sloveniei si alte tați care au populația cât un județ din RO ?

    cu 1 an în urmă (31.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    meci
    Ce mi s-a parut ciudat la acest meci a fost .. .statistica:
    2 pct - 57% // 54%
    3 pct - 25% // 27 %
    1 pct - 61% // 79%
    Recuperari 39 // 36
    Asist 17 // 15
    TO 8 // 10
    .....
    eficienta 90 // 73
    nu inteleg cum e aceasta diferenta la eficienta si totusi sa perzi. In afara de libere, si statistic am stat mai bine

    cu 1 an în urmă (01.02.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Arbitraj
    Nu am revăzut meciul așa că opinia mea este la „cald”. Consider că arbitrajul a fost unul șmecheresc. În prima repriză au fluierat orice în favoarea lituanienilo și nu au aplicat aceiași măsură și în favoarea noastră. Chiar dacă ne-am apărat agresiv raportul de fauturi a fost disproporționat de mare. Prin asta ne-au dat peste cap apărarea fiindcă jucătorii noștri nu mai aveau curaj să se apropie de adversar. Mai mult, s-a creat o stare de nervozitate care le-a afectat randamentul. Jos pălăria în fața lui Gordic care și-a păstrat cât de cât calmul în astfel de condiții. Mai mult arbitrii au făcut tot posibilul să îi țină pe lituanieni în joc atunci când am reușit să ne distanțăm. De ce spun că arbitrajul a fost șmecheresc? Pentru că în sfertul 4 atunci când lituanienii conduceau cu 10 puncte au fluierat în așa fel încât să echilibreze balanța fauturilor astfel ca să nu se reproșeze că nu au fost „imparțiali”, dar când ne-am apropiat din nou au scos un fault în atac în loc de coș cu fault pentru noi. De acord că ai noștri sunt jucători profesioniști și ar fi trebuit să se concentreze și să treacă peste problemele de arbitraj. Este însă extrem de greu când vezi atâta rea credință și atunci frustrarea și nervii ating cote maxime, Din păcate șansele noastre de a merge mai departe au scăzut către 0. Ar trebui să câștigăm minimum 3 meciuri din cele 5 rămase și să stăm la jocul rezultatelor. Sper că în lipsa mizei următoarele meciuri să le jucăm mai detașat și cine știe! Haide „U”!

    cu 1 an în urmă (01.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Am revăzut meciul
      și îți dau dreptate. Lasînd la oparte unele greșeli tactice dar și tehnice ale jucătorilor și antrenorilor noștri, din păcate arbitrajul a jucat rolul lui. La "jmecheriile" fluierașilor aș adauga faptul că în prima repriză faulturile erau repartizate cam așa : U-BT avea 3 jucători ( Bircevic, Meindl și Shepherd) cu cîte 3 faulturi ( unul la Meindl dea dreptul grotesc - sare, recuperează mingea dar faultează pe jucătorul din spatele său !?!?) în timp ce lituanienii aveau 7 jucători cu 1 și 2 faulturi. Apoi au fost numeroasele "compensații" cea mai tare cînd "micuțul" ( alături de "briantină" și "dolofănel " ), a numărat pînă la 1,5 și a dat 3 secunde ( extaz și uluială în tribune ) ca după alte câteva secunde să dea fault în atac ( după părerea multora inexistent ). Din păcate statisticile și jocul slab al unor jucători fac să nu putem da vina pe arbitraj. Personal în statistica sufletului consider că am cîștigat acest meci ! Sper ca scurta vacanță să aducă ceva energie lui Petrică, Birce și Stipe și integrarea lui Sheph și JJ. HAI U !

      cu 1 an în urmă (01.02.2023)
    • Unforgiven:

      Libere
      Arbitraj tendentios indiscutabil dar totusi sa ratezi 14 libere din 36 este ceva de speriat. Ma uitam azi la o filmare de la un meci de juniori under 14 si mi am dat seama ca procentajul la libere ii sensibil egal cu al campioanei Romaniei participanta in eurocup

      cu 1 an în urmă (01.02.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Impresii
    Participarea echipei U-BT în EuroCup este foarte importantă în câștigarea experienței jocurilor la un astfel de nivel. Și toate meciurile disputate au fost foarte echilibrate, indiferent dacă am câștigat sau am pierdut. Deci nu ne-am făcut de râs, sub nicio formă. Ar fi minunat să putem continua să jucăm și anul viitor în această competiție.
    Gordic și Meindl au avut o prestație la nivelul cel mai înalt. Mi-a plăcut dezinvoltura lui Cățe, care progresează de la meci la meci.
    Nu voi mai critica arbitrajul românesc, după ce am văzut aseară maniera de a fluiera a arbitrilor europeni.

    cu 1 an în urmă (01.02.2023)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      arbitri
      da un arbitraj dezastruos. eu spun de vreo 2, 3 ani ca in europa se fluiera mai rua ca si la noi. de acelasi tip de judecatori a avut parte si Oradea la keravnos si acasa cu bamberg, dar spre norocul nostru am reusit sa batem bamberg cu arbitri cu tot. din pacate Romania nu e respectata dar nu trebuie sa ne miram atita timp cit nu ne respectam noi.

      cu 1 an în urmă (01.02.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    dupa mintea mea
    liberele, arbitrajul, gestionarea ultimei faze (de catre Silvasan) - cam astea au fost pe scurt cauzele infrangerii.
    dar mai presus, mi s-a parut ca au lipsit curajul si o minte limpede care sa stie ce vrea si cum sa aseze jocul. insa pana la urma, si asta face parte din procesul de invatare la care organizatia Clujului s-a angajat. asa ca... spor si bafta.

    cu 1 an în urmă (01.02.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Pentru referinte ulterioare
    ELIAS KOROMILAS - micu gras batran
    NICK VAN DEN BROECK - ducele de cacao
    MAXIME BOUBERT - micu slab infant

    Zic sa ii salutam cum se cuvine de fiecare data cand ii mai prindem pe la noi pe acasa..

    cu 1 an în urmă (01.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Dupa nume
      asa " pour la bonne bouche " ar trebui sa ne ajute cineva cu "expresii" celebre in greaca, flamanda si franceza. N-ar strica un compendiu de "urari de bine" in limbile respective (si nu numai) sa stie fluierasii ca au venit in tara lui timbilding :)
      Ma indoiesc ca-i roade curiozitatea sa le traduca cineva din ofertanta limba romana in materie de "scos-bagat-scos-bagat" ! Ca tareeee multi si-o merita !

      cu 1 an în urmă (01.02.2023)
    Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Si un alt mod de a privi lucrurile
    Indubitabil este foarte bine sa iti vezi intai lipsurile inainte de a da vina pe arbitraj,dar sintagma asta are limitele ei,intrucat sunt rarisime exemplele(exceptand situatiile cand diferentele de valoare sunt atat de mari incat nu pot fi compensate prin factori colaterali sau intamplatori)cand vreo echipa a evoluat perfect si arbitrajul tendentios nu a putut influenta rezultatul,respectivin foarte multe dispute echilibrul este pronuntat,astfel incat orice eroare cat de mica,mai ales din partea arbitrajului,poate inclina balanta!Asa ca sa spunem lucrurilor pe nume,lui UBT i s-a refuzat victoria printr-un arbitraj urat!
    Totodata,personal chiar nu accept drept scuza a arbitrajelor execrabile din campionatul intern faptul ca si in competitii europene importante se intampla astfel de situatii,iar daca suntem obiectivi pana la capat,nu putem compara frecventa fenomenului din campionatul intern cu ceea ce vedem in cupele europene.Durerea este ca in ambele cazuri asistam neputinciosi...

    cu 1 an în urmă (01.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!