Stiri Cupa României Feminin

Ancuța Stoenescu, 33 de puncte în victoria lui CSM Târgoviște cu Olimpia CSU Brașov

Ancuța Stoenescu, 33 de puncte în victoria lui CSM Târgoviște cu Olimpia CSU Brașov

CSM Târgoviște a câștigat pentru a treia oară pe teren propriu în acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Feminin. Formația din Dâmbovița a dispus de Olimpia CSU Brașov cu 75-74 într-un meci jucat sâmbătă seara (08.01) în cadrul etapei a 13-a.

Multipla campioană a României a ajuns la 4-8 bilanț după acest joc, principala marcatoare pentru învingătoare fiind Ancuța Stoenescu.

Experimentata baschetbalistă a petrecut toate cele 40 de minute pe parchet, perioadă în care a adunat 33 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, pierzând posesia de 6 ori.

Stoenescu a punctat în special din spatele arcului de cerc, unde a avut 8/19, iar la nivelul aruncărilor de două puncte a strâns 3/9.

În privința reușitelor, cel mai bun a fost sfertul al treilea, cu 12 puncte în dreptul numelui ei, toate de la distanță.

Prin prestația împotriva Brașovului, Ancuța Stoenescu ajunge pe a treia poziție în topul performanțelor individuale din acest sezon în LNBF. Pe primul loc în această ierarhie se află Florina Stănici Diaconu, cu cele 46 de puncte marcate în meciul KSE Târgu Secuiesc - Rapid București.

Ancuța Stoenescu este cea mai titrată baschetbalistă româncă, având în palmares 12 titluri de campioană, cinci fiind obținute la rând în perioada 2014-2018.

În sezonul 2021-22 al Ligii Naționale, sportiva are medii de 18.3 puncte, 3.5 recuperări și 3.1 pase decisive în 12 apariții, terminând zece partide în double figures.

*foto: arhivă Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!