Stiri Cupa României Feminin

CSM Satu Mare, „și bătuți, și cu banii luați”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.04.2019

CSM Satu Mare, „și bătuți, și cu banii luați”

CSM Satu Mare s-a ales cu o amendă usturătoare, 12.000 de euro, pentru neparticiparea la festivitatea de premiere de la finala Cupei României de duminică. Conform RGOC, echipele medaliate sunt obligate să asiste la festivitatea de premiere la astfel de competiții și nu a fost suficientă prezența secundului Octavian Boian la festivitatea de după meciul găzduit de Sepsi Arena. Vicecampioana va face apel la această decizie.

Cei de la CSM Satu Mare s-au simțit nedreptățiți de arbitrajul din finala Cupei României disputată la Sepsi Arena în 31 martie. Atunci gazdele de la ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-au impus cu 69-65 și au câștigat din nou trofeul. Vicecampioana a rămas fără două piese importante atunci la finalul sfertului trei și a contestat mai multe decizii ale brigăzii.

Pe fondul acestor nemulțumiri, jucătoarele au plecat din sală imediat după terminarea partidei și nu au mai participat la festivitatea de premiere. Singurul reprezentant al clubului rămas în sală la decernarea cupei a fost secundul Octavian Boian, care a și ridicat premiul coșgheterei competiției, câștigat de Brittany Denson.

Această neparticipare la festivitatea de premiere va costa scump finalista ultimelor două ediții ale cupei, mai exact 12.000 de euro, conform presei locale.

„S-a considerat că acest caz reprezintă un grav prejudiciu de imagine adus forului condus în acest moment de Horia Păun. Astfel, pe adresa clubului sătmărean a sosit o amendă totală de 12.000 euro (aproximativ 57.000 lei). 5.000 euro sunt pentru clubul sătmărean, respectiv câte 500 euro pentru fiecare jucătoare, 13 la număr, şi pentru antrenorul Maikel Lopez. Ni s-a transmis că se va face apel”, anunță site-ul local informatia-zilei.ro.

În Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet în România, aprobat în 24 septembrie 2018, se specifică în mai multe rânduri obligația echipelor de a participa la festivitatea de premiere. Amenda pentru neparticiparea la decernarea trofeului este de 5.000 de euro.

Cap. 15. OBLIGAŢIILE ECHIPELOR:

A. Obligații comune:

15.2. Este obligatorie participarea la ceremoniile de deschidere (dacă este cazul) şi de premiere pentru decernarea medaliilor/trofeelor de câştigător ale LNB, CR, SCR, CN de juniori, LNB 3x3 și CR 3x3. În caz de neparticipare echipa este sancționată cu amendă în cuantum de: a). 5.000 Euro în cazul echipelor de seniori.

23.14. Retragerea din competiţie.

e. Retragerea sau neparticiparea la ceremoniile de închidere şi festivităţile de premiere pentru decernarea medaliilor/trofeelor pentru câştigarea LNB, Cupa României sau Supercupa României amenda este: în cazul echipelor de seniori cu 5.000 Euro.

În ceea ce privește prejudiciul de imagine se specifică:

CAP 23 SANCȚIUNI Jucători, antrenori, antrenori secunzi și însoțitori, arbitrii, oficiali

23.5. Dacă una dintre persoanele menţionate mai sus, acţionează de o manieră care prejudiciază imaginea FRB, sau cauzează pagube fizice sau materiale echipamentului tehnic, vestiarelor, hotelurilor etc. … amendă: 500 EURO.

Rămâne de văzut ce decizie se va lua după apelul formației sătmărene.

*foto: Zsoli Jeffwarder

9 comentarii la aceasta stire:
  • cristy :

    ok,dar
    Sanctiunile pt arbitrii,amenda pt cei trei plus comisar avand in vedere ca au prejudiciat imaginea finalei si altele si altele mare greseala ati facut ca ati transmis pe frb tv......de ce 2 din cei 3 arbitri plus acelasi comisar au putut arbitra aproape fara greseala meciul steaua si dinamo si fara incidente desi exista o miza pt ambele echipe????

    cu 4 ani în urmă (05.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Burlacu
    Din nou FRF tare cu piticii, slugarnic cu stăpânii. În vremuri nu de mult apuse, când Sebi Ghiță era tăticul Federației, Asehoților li s-a permis.
    Burlacu, împreună cu mai mulți coechipieri, nu au participat la festivitatea de la Cluj când au ieșit vicecampioni, titlul fiind decis de cosul din ultima secundă al lui Tyler Morris, de la U.
    Care a fost atunci sancțiunea dictată de FRF? Niciuna.

    cu 4 ani în urmă (05.04.2019)
    • RG:

      .
      Poate au adaugat sanctiunile in regulament ulterior.

      cu 4 ani în urmă (05.04.2019)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Ura!
    Numai ura si ciuda vorbeste din voi. Sau nu va pricepeti la baschet. Amenda uriasa? Cred ca glumiti. 500 de euro pe jucatoare la salariu de 6-7000 ? Daca era Targoviste in loc de Sepsi nu scoteati un cuvant. In plus daca n-ar fi Sepsi, pentru ce s-ar mai organiza campionat feminin, pentru aia 100 de spectatori?

    cu 4 ani în urmă (05.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Omniprezent
    @laca1968
    Nu este articol cu Sepsi sau Satu Mare in care sa nu iti dau cu parerea...simt ca esti un fin cunoscator de baschet daca ai atatea de spus...

    cu 4 ani în urmă (05.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    ...
    *dai

    cu 4 ani în urmă (05.04.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Parerea mea este ca parerea ta despre parerea mea pt mine nu conteaza. Kiss my popsi.

      cu 4 ani în urmă (05.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Du-te ma
      In .... mea

      cu 4 ani în urmă (05.04.2019)
    Raspunde
  • Heidy :

    Mda....
    Problema nu cred ca este amenda in sine ci faptul ca,regulamentul nu se aplica corect la toti factori care au participat la aceast eveniment.....arbitrii,observator

    cu 4 ani în urmă (07.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!