Stiri Cupa României Feminin

F8. Sepsi-SIC, victorie fără drept de apel în duelul cu CSM Alexandria

F8. Sepsi-SIC, victorie fără drept de apel în duelul cu CSM Alexandria

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a câștigat ultimul meci din sferturile Cupei Românei la baschet feminin, 102-42 sâmbătă seara (25.02) în arena proprie contra lui CSM Alexandria. Covăsnencele au oferit diferența de puncte cea mai mare în această fază a Final 8-ului și completează tabloul semifinalelor.

Sepsi: Annemarie Godri Părău, Ioana Ghizilă, Borislava Hristova, Maria Jespersen, Khadijiah Cave

Alexandria: Anna Maria Kolyandrova, Mihaela Mazilu, Kizzah Maltezo, Ioana Bota, Sara Hamson

Gruparea din Teleorman a marcat primele puncte ale întâlnirii prin Kolyandrova, apoi a urmat un parțial de opt puncte consecutive pentru Sepsi și se făcea 8-3. Kolyandrova înscria pentru Alexandria la 13-7, apoi în decurs de șase minute, deținătoarea ultimelor cinci trofee ale Cupei României n-a încasat vreun coș și a bifat un run de 19-0, la finalul primul sfert scorul fiind 32-7. Sepsi a continuat desprinderea și în cele din urmă la 39-9 a venit prima reușită pentru Alexandria după o pauză de opt minute, ajungându-se apoi în mai multe momente aproape de +40 între, Orban deblocând acest prag și covăsnencele mergeau la 58-17, ultima reușită a primei reprize venind prin Crăciunescu (58-20).

Orban refăcea ecartul de 40 de puncte, apoi Hamson și Kolyandrova ajutau Alexandria să reducă puțin (60-26). Sepsi a început să meargă din nou la peste 40 între, Orban fiind precisă la 69-27 la jumătatea celui de-al treilea sfert, apoi Mititelu scutura plasa de la distanță pentru 78-30 și în parțialul final se mergea cu 82-32. Câte un coș au marcat echipele în două minute și jumătate scurse din sfertul patru, CSM Alexandria ajungând apoi la borna celor 40 de puncte înscrise (88-40), în ultiimele minute jucătoarele de la Sepsi căutând să atingă suta. Mititelu puncta de la distanță pentru 100-42 și tot ea închidea tabela, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe câștigând cu 102-42.

Khadijiah Cave a contribuit cu double-double pentru Sepsi (23 de puncte, 11 recuperări), următoarele marcatoare fiind Borislava Hristova, Nikolett Orban (ambele 12 puncte) și Livia Gereben (10 puncte, 6 recuperări). De la CSM Alexandria s-au remarcat în special Anna Maria Kolyandrova (18 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări) și Sara Hamson (15 puncte, 5 recuperări).

Sepsi-SIC o să joace duminică, 26 februarie, în cea de-a doua semifinală a Cupei României la baschet feminin cu formația BC Sirius Târgu Mureș. Meciul o să înceapă la ora 19.00.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!