Stiri Cupa României Feminin

Marius Ciulin, implicat într-un scandal la finalul meciului de la EuroBasket U16 – divizia A dintre Spania și Serbia

Marius Ciulin, implicat într-un scandal la finalul meciului de la EuroBasket U16 – divizia A dintre Spania și Serbia

Final încins în sfertul de finală dintre Spania și Serbia, de la Campionatul European de baschet masculin U16 – divizia A care se dispută în Italia. Ibericii s-au impus cu 72-71, după o aruncare transformată în urma unei lovituri libere obținută după un tehnic acordat de brigada de arbitraj în care s-a aflat și românul Marius Ciulin.

Spania și Serbia au mers umăr la umăr în timpul regulamentar, care s-a terminat cu scorul de 57-57. Cele două formații au mers din nou cap la cap. Spania putea să câștige meciul, dar la 71-68 tinerii iberici au ratat o liberă, iar Stefan Stefanovic a egalat la 71, cu 1,9 secunde rămase de jucat.

A urmat apoi un time out iar spaniolii au avut parte de o repunere din lateral. Sârbii l-au trimis în teren pe numărul 8, Marko Markovic. Tânărul baschetbalist a avut misiunea să îngreuneze repunerea, dar a călcat în afara terenului și și-a trimis adversarii la linia de fault, după ce a primit un fault tehnic! Asta în ciuda furiei antrenorului Sasa Nikotovic, cel care a fost cu greu astâmpărat de Ciulin. Reluările aveau să dea însă să dea dreptate brigăzii de arbitraj.

Juan Nunez Garcia a ajuns la linia de fault, unde a marcat și a adus Spania în avantaj. Pe următoarea repunere, ibericii au comis însă o abatere de teren, iar sârbii au mai avut la dispoziție o secundă pentru a forța victoria. Dar Ilija Milijasevic a ratat de puțin ținta, iar Spania s-a calificat în semifinalele turneului final U16 – divizia A.

Pe finalul meciului antrenorul sârb s-a năpustit asupra arbitrilor, dar în cele din urmă lucrurile s-au calmat.

Spania va întâlni Rusia în semifinala turneului de la Udine, în timp ce Serbia va juca pentru locurile 5-8.

Reamintim că în turneul U16 – Divizia B, naționala României este calificată în sferturile de finală, acolo unde va întâlni Danemarca.

*foto: captură youtube

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!