Stiri Cupa României Masculin

Carmen Tocală, despre Final 8-ul Cupei României: „Un produs comercial este valoros”

Carmen Tocală, despre Final 8-ul Cupei României: „Un produs comercial este valoros”

Astăzi, 14 ianuarie, la Sibiu a avut loc ședința de atribuire a Final 8-ului Cupei României, iar acesta va avea loc la Constanța, în perioada 11-15 februarie. Duelurile din sferturile de finală ale competiției le puteți găsi la următorul LINK.

CSM Constanța a plătit 20.000 de euro pentru a primi organizarea turneului, fiind singura formație care a licitat. CSM CSU Oradea, o altă grupare interesată de organizarea Final 8-ului Cupei României, a renunțat la acest lucru după ce suma de pornire a fost schimbată la 20.000 de euro.

„Conducerea CSM Oradea a luat decizia de a se retrage din cursa pentru găzduirea evenimentului după ce în cadrul ședinței de Consiliu Director de vineri (13.01) s-a stabilit că suma de la care va începe licitația a crescut la 20.000 euro. Asta în condițiile în care pe parcursul anilor trecuți licitația a început de la suma de 10.000 lei (aproximativ 2.000 euro). Menționăm că suma licitată și desemnată câștigătoare se transformă pur și simplu în taxă de organizare, adică ajunge în conturile Federației Române de Baschet și nu poate fi utilizată pentru organizarea propriu zisă a turneului”, este mesajul transmis de roș-albaștri pe site-ul oficial al clubului.

Așa cum menționam într-un articol anterior, am contactat-o pe Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, iar dânsa ne-a explicat care e situația, punctând faptul că principala diferență față de stagiunile precedente e că de această dată taxa îi asigură organizatoarei toate fondurile câștigate de pe urma biletelor vândute.

Cine are ticketing-ul, plătește taxa de atribuire. Sunt niște condiții în care se desfășoară activitatea sportivă când sunt mai multe echipe într-un loc, prestează mai multe echipe. Se puteau împărți taxele egal între fiecare echipă dacă agreau așa. Organizatorul plătește o taxă către Federație, Federația împarte toate cheltuielile la toată lumea și organizatorul are tot ticketing-ul și tot ce câștigă din sponsorizări și title sponsor. Există o paritate și Constanța va primi banii înapoi prin ticketing și title sponsor. Banii nu rămân la Federație și Federația întotdeauna a achitat. Am avut mereu prize money. Nu FRB nu rămâne cu bani, ci banii aceștia se întorc către ligă, către organizatori dar în activități sociale.

Conform președintelui FRB, decizia a fost luată de Consiliul Director din care fac parte și cinci reprezentanți ai echipelor de seniori. Iată cum arată componența Consiliului Director: Carmen Tocală, Dan Berceanu, Alina Moanță, Mircea Cristescu, Florin Covaciu, Dan Dacian, Vlad Ghizdăreanu, Veronica Gavrilă, Cătălin Tănase, Dan Calancea, Horațiu Floca, Șerban Sere, Aurora Dragoș și Marius Marinescu.

Plătești tu ca organizator și îți rămân ție biletele. Dacă socotiți 3000 de locuri ori 20 de lei ori 3 zile de competiție vedeți care e suma pe care o încasează organizatorul. E mai mare decât taxa. După Cupa României puteți vedea dacă pierde gazda bani. Niciodată. Nu există, este un produs comercial. Un produs comercial al ligii nu valorează 5 lei 20. Un produs comercial este valoros. Constanța cred că și-a făcut socotelile.

Așadar, diferența între acest sezon și precedentele este că nu este un Final 4, ci un Final 8, că echipa organizatoare rămâne cu toate fondurile câștigate de pe urma biletelor vândute, cu bani de la sponsori și de la Mozzart Bet, sponsorul principal al FRB, cu mențiunea că acești bani se vor duce în activitățile sociale și de caritate alese de către CSM Constanța.

De asemenea, Carmen Tocală ne-a explicat și cum și-ar fi dorit ea să se desfășoare acest Final 8.

Eu, personal, mi-am imaginat că o să inaugurăm arena de la Pitești cu Final 4 și fără niciun fel de cost. Așa cum am făcut inaugurarea sălii din Oradea fără niciun fel de taxă. Ba din contră, cu susținere financiară din partea Federației la All Star Game. La fel aș fi vrut să facem Cupa României. Dar cluburile își aleg modalitatea în care vor.

*foto: sptfm.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Un calcul
    din ciclul : cai verzi pe pereti ! Eu zic ca daca vor fi 1500 spectatori la finala, 1000 la jocul Constantei si 500-700 la restul jocurilor, ar fi o reteta extraordinara. Sau poate ca vor fi obligati clientii ghiseelor Mozzart Bet sa-si cumpere bilete la meciuri ! Iar vraja aia cu " banii vor fi folositi in scopuri caritabile/sociale " chiar o cred :)... Ce-am mai ris !

    cu 1 an în urmă (14.01.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      Foarte frumos explicat
      Ce nu s-a inteles din propozitia: "Nu FRB nu rămâne cu bani, ci banii aceștia se întorc către ligă, către organizatori dar în activități sociale." ?

      Pare foarte clar - banii aia se intorc la activitati sociale (la ONG-uri cum le zice): "Copiii lu tata", "O mână spală pe alta", "Am eu un prieten" - vorba aia: "famelie mare, remuneratie mica, dupa buget". Tipic romanesc.

      cu 1 an în urmă (14.01.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Ce pesimista e doamna asta
    Cum adică doar 3000 de suporteri la 20 de lei biletul? La ce interes pentru baschet este in Constanta un bilet ar trebui sa fie minim 50-100 de lei și probabil că vor fi minim 10 mii de spectatori în sala lor de 5 stele. Totuși este de apreciat romengleza la o femeie ajunsa la vârsta a doua, intra in "trend" cu generația z.

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde
  • Sorin Buta :

    Factorul X
    Calcule de genul X MII de spectatori ori X lei biletul poți face diar dacă joci la Cluj, Oradea sau Sibiu. Restul e can can

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Constanta
    Cred ca cei care vor castiga sunt hotelierii si restaurantele - asa ca pentru comunitatea locala e un plus.
    Dpdv al biletelor CT are o sala de 1500 de locuri - din care 100 de bilete se vor da moka. Daca insa ar vinde la maxim: 3 zile x 1500 bilete x 25 lei(5 euro) = 22.500 euro.
    Insa anul trecut la Craiova s-a vandut cu 2 euro biletul din cate imi amintesc.
    Poate le va iesi si reteta financiara- mai au timp sa lucreze in directia asta, poate se bazeaza sa fie cumparate politic sau cine stie.

    cu 1 an în urmă (14.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!