Stiri Cupa României Masculin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 9-a

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a 9-a

Etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a oferit două meciuri încheiate cu victorii la cel mult două posesii, consemnând în același timp și primul succes stagional pentru CSM VSKC Miercurea Ciuc, respectiv al doilea eșec consecutiv pentru FC Argeș Basketball. După această rundă, LNBM se oprește pentru acțiunea echipei naționale din precalificările EuroBasket 2025.

Iată cele mai bune prestații ale jucătorilor români:

1. Cătălin Baciu (CSM CSU Oradea)

Pivotul Oradiei și-a ajutat echipa în victoria de la Focșani cu 11 puncte și 8 recuperări, totul pentru un indice al eficienței de 16 unități. Baciu a bifat al doilea meci din LNBM terminat în double figures, trecându-și în cont și cel mai bun procentaj la nivelul aruncărilor din actuala stagiune, 83% (5/6 aruncări transformate).

2. Vlad Moldoveanu (CSO Voluntari)

Moldoveanu a fost liderul ilfovenilor în derby-ul etapei, contra lui FC Argeș Basketball, adjudecat de Voluntari cu 83-73.

Extrema de forță și-a egalat recordul stagional, cu 21 de puncte înscrise, la care a contribuit cu 6 recuperări și 4 pase decisive, pentru un indice al eficienței de 22 de unități. Moldoveanu a bifat al treilea joc cu 20+ puncte reușite în actuala ediție a Ligii Naționale.

3. Rareș Uță (CSU Sibiu)

Pivotul naționalei României își continuă sezonul foarte bun, împotriva Timișoarei bifând 21 de puncte și 8 recuperări, cu 9/11 din acțiune. Uță a fost principalul autohton de pe teren din tabăra Sibiului în succesul cu 80-79.

Românul a încheiat sfertul decisiv cu 5/5 din acțiune, un coș reușindu-l de la semi-distanță, iar restul din spațiul de 3 secunde. A fost pentru a 5-a oară în ultimele 7 meciuri când Rareș Uță a încheiat în double figures.

4. Vlad Corpodean (Athletic Constanța)

Principalul marcator român al Constanței în meciul nebun cu CSA Steaua, terminat după o repriză de prelungiri cu victoria bucureștenilor (111-107). Corpo a avut 15 puncte și 7 recuperări, pentru un indice al eficienței de 15 unități.

Cel mai reușit sfert pentru Corpodean a fost al treilea, terminat cu 7 puncte, 2 recuperări și un assist.

5. Tudor Gîrbea (CSA Steaua București)

Gîrbea a ajutat Steaua să câștige la Constanța cu ale sale 13 puncte (5/7 din acțiune), fiind cel mai precis jucător al bucureștenilor din spatele arcului de cerc (3/5).

Stelistul a comis 5 greșeli personale pe parcursul sfertului 4, fiind eliminat cu 19 secunde rămase până la finalul timpului regulamentar.

 

*foto: Facebook CSM Oradea (Roby Boroș)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!