Stiri Cupa României Masculin

CSM Petrolul Ploiești a anunțat primele două transferuri pentru sezonul viitor

CSM Petrolul Ploiești a anunțat primele două transferuri pentru sezonul viitor

CSM Petrolul Ploiești a oficializat transferurile jucătorilor Kenneth Dermont Funderburk Jr și Veljko Brkic, aceștia fiind primii sportivi aduși pentru stagiunea 2022/2023 în urma confirmării baschetbaliștilor români.

Funderburk Jr, în vârstă de 30 de ani, poate evolua pe pozițiile 1-2, a jucat la opt cluburi europene în ultimii 7 ani, cu o singură excepție reușind să aibă mereu medii de cel puțin 10 puncte pe întâlnire. Acesta a evoluat ultima dată la Elitzur Kiryat Ata, cu care a promovat în prima ligă israeliană, fiind printre componenții importanți ai lotului, cu medii de 16.7 puncte, 4.6 recuperări și 4 pase decisive în 31 de meciuri.

Pe lângă aventura din Israel, jucătorul de 1.93 metri a evoluat în trecut pentru Dynamo Kiev, BC Odessa (ambele din Ucraina), UU-Korihait (Finlanda), Feni Industries, Blokotehna (ambele din Macedonia de Nord), BK Inter Bratislava (Slovacia) și Pecsi VSK-Panthers (Ungaria).

Veljko Brkic, cealaltă achiziție, este un pivot înalt de 206 cm, sârbul jucând în ultimele două stagiuni pentru Pecs, în Ungaria, formație cu care la finalul ediției recent încheiate de campionat a retrogradat în liga secundă. Sportivul născut în 1995 a terminat cu 15.3 puncte, 6.7 recuperări și 1.7 pase decisive în medie în campionatul maghiar.

Pe lângă sezoanele alături de Pecs, acesta a trecut pe la KK Mladost Zemun, KK Vrsac Swisslion (ambele din Serbia) și Sencur Gorenjska Kranj (Slovenia), peste tot cu cel puțin 8 puncte pe întâlnire în medie.

Funderburk Jr și Brkic au fost colegi în Ungaria în sezonul 2020/2021, când au avut medii de 17.5, respectiv 14.8 puncte pe partidă.

Ploieștenii au anunțat până în prezent continuarea colaborării cu Bogdan Popa, Christian Chițu și Octavian Popa-Calotă, precum și tinerii Codruţ Dinu, George Angelian, Robert Pătraru, Odysseas Iancu şi Mihai Comănescu.

*foto: hunbasket.hu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    nice
    e clar ca si ploiesti isi construieste o echipa decenta, vor arata cu siguranta mai bine decat sezonul trecut.
    va fi o lupta acerba in conferinta noastra, de la locul 2 in jos... (Clujul nu se socoteste): Pitesti, Rapid, Craiova, Ploiesti, Sibiu...deja sunt 5 pentru 4 locuri... deocamdata nu socotim Tg Jiu si Ciuc, sa vedem cum se vor misca... iar nou promovata, daca va fi Mures, va fi iar interesant...

    cu 1 an în urmă (05.07.2022) Raspunde
  • Suporterrrr :

    Gyke
    Salut, de Laguna, Mures sau Constanta stii ceva? Jucatori, buget?

    cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      hmm
      Nu prea am din pacate si cred ca le-am mai spus: la Laguna vine antrenor strain (daca reuseste sa iasa din contractul actual), Mures se pare ca va avea un buget decent (dar nu am amanunte), iar Constanta sigur va avea un buget generos, am auzit de ceva de genul 700-800k. Altceva nu am acum.

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!