Stiri Cupa României Masculin

Dragan Petricevic, după eșecul cu Portugalia: „Trebuie să învățăm și din greșeli”

Dragan Petricevic, după eșecul cu Portugalia: „Trebuie să învățăm și din greșeli”

România a debutat cu înfrângere în faza secundă a precalificărilor pentru EuroBasket 2022. Tricolorii au fost învinși, pe teren propriu, de Portugalia, la o diferență de 16 puncte: 59-75.

Iată ce a declarat Dragan Petricevic la finalul disputei din Sala Olimpia:

„Portugalia a fost echipa mai bună în această seară. A meritat victoria, dar consider că diferența de la finalul meciului este mult prea mare față de realitatea din teren. Am avut multe momente bune, însă au fost câteva momente de neatenție, așa cum au fost și ultimele 14 secunde de la finalul sfertului 2, iar Portugalia este o echipă pragmatică, care vine din calificările pentru Mondiale, și nu ratează astfel de oportunități. Pe de altă parte, Queta este un jucător care face diferența, cu un rol util pentru echipă atât în apărare, cât și în atac, iar foarte multe dintre reușitele lor de la mare distanță au fost aruncări contestate. Am avut parte de un adversar puternic și consider că am avut multe momente în care am jucat de la egal la egal. Trebuie să luăm ce a fost bun în anumite momente, trebuie însă să învățăm și din greșeli și mergem înainte pentru a construi o națională puternică”, a spus antrenorul Vulturilor, conform frbaschet.ro.

De asemenea, Alexandru Olah, marcator a 13 puncte, a descris și el confruntarea cu portughezii:

Diferența a fost făcută în unele faze în care erorile și ratările noastre au oferit șansa adversarilor de a se distanța. Am avut și momente bune în apărare, am reușit să le ținem piept lusitanilor, dar atunci când reușeam să închidem jocul sub panou și să-l blocăm pe Queta, reușeau să marcheze de la mare distanță cu om pe ei, și invers.

Duminică, 28 august, de la ora 19:00, România se duelează cu Bulgaria, în Samokov.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!