Stiri Cupa României Masculin

Echipa ideală a etapei a 5-a din LNBM

Echipa ideală a etapei a 5-a din LNBM

Etapa cu numărul 5 din Liga Națională de Baschet Masculin a programat între 22 și 24 octombrie 8 partide. CSM Ploiești, Steaua București și SCM Timișoara au fost singurele formații care s-au impus pe teren străin. BC CSU Sibiu a câștigat în premieră în acest sezon, în timp ce Rapid a furnizat o surpriză în fața Craiovei. U BT Cluj Napoca și CSM CSU Oradea s-au impus fără emoții pe teren propriu, în timp ce FC Argeș a avut nevoie de prelungiri în confruntarea cu Athletic Constanța.

În urma acestei runde site-ul nostru a ales următoarea echipă ideală:

1. Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)

Internaționalul român a avut un aport important la prima victorie a echipei din acest sezon al Ligii Naționala a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Lucas a avut reușite inclusiv în „crunch time”, ajutânu-și echipa să se impună la final în meciul cu CSO Voluntari cu scorul de 86-83.

Titular la poziția 1 în garnitura lui Dan Fleșeriu, Tohătan a terminat partida cu 19 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări pentru un indice al eficienței de 18 unități. Lucas a încheiat partida cu 7/11 din acțiune și 3/3 de la linia de pedeapsă.

2. Stephen Holt (CSM CSU Oradea)

CSM CSU Oradea nu a avut emoții în partida de pe teren propriu cu CSM Galați, pe care a câștigat-o cu scorul de 84-62. Cel mai bun jucător al bihorenilor a fost Stephen Holt, care cu această ocazie a bifat și cea mai bună performanță personală a sezonului.

În 22 de miunte petrecute pe parchet, Holt și-a trecut în cont 16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții și doar un turnover. Americanul a ratat doar câte o aruncare de 2 puncte, respectiv de la 3 puncte și astfel a strâns 25 de unități la eficiență.

3. Karel Guzman (U BT Cluj-Napoca)

Jucătorul cubanez a fost vioara întâi în victoria clară a clujenilor de pe teren contra lui Dinamo. Guzman a făcut din nou spectacol, egalându-și record personal de puncte în această stagiune.

Cu 17 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, Guzman a terminat cu index al eficienței de 20 de unități în 22 de minute petrecute pe parchet. El a încheiat cu un procentaj perfect de la linia de libere, 8/8.

4. Monyea Pratt

„Mo” a demonstrat încă o dată că este un jucător care își aduce aportul în toate aspectele jocului. Prestația sa din meciul cu CSO Voluntari i-a adus titlul de MVP al rundei, odată cu prima victorie a echipei sale din sezon.

Pratt a lipsit doar 4 minute de pe parchet în meciul cu ilfovenii și a reușit 17 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții și un capac, totul pentru 30 la eficiență.

5. Nikola Jevtovic

Echipa lui Tudor Costescu a trăit periculos pe teren propriu în partida cu Athletic Constanța, câștigată după prelungiri cu scorul de 77-76. Nikola Jevtovic a fost cel care a marcat coșul care s-a dovedit decisiv cu mai puțin de 9 secunde din repriza suplimentară.

Pivotul sârb a avut o evoluție consistentă pe toată durata partidei și a totalizat 18 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții și un capac. Cu el în teren piteștenii s-au aflat la +12 iar la eficiență a adunat un indice de 22 de unități.

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Lucas
    Un singur lucru vreau sa subliniez.
    Nu stiu daca a remarcat multa lume, dar Sibiul de cativa ani, este singura echipa din LNBM, care se construieste in jurul unui conducator de joc roman. Asta certifica 2 lucruri: valoarea lui Lucas ca jucator si curajul clubului de a incredinta cel mai important rol dintr-o echipa unui tanar jucator roman.
    Sper ca dupa sezonul asta, Lucas sa aiba ocazia sa-l urmeze pe Diculescu si sa ajunga sa joace si el intr-un campionat bun din Europa.

    cu 2 ani în urmă (25.10.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      ...da...
      ...ai dreptate, dar mai sunt niște detalii de menționat aici. Am să fac referire la doar două dintre ele:

      1. Lucas e singurul PG român din LNBM în jurul căruia are sens să încerci să formezi o echipă.

      2. Lucas e în echipa perfectă pentru momentul ăsta al carierei lui. Adică într-una în care are timp și ocazia să crească, unde poate să joace titular fără să aibă presiunea unor rezultate și unui context mai complicat.

      Atât pentru CSU cât și pentru Lucas e o combinație foarte bună, de pe urma căreia sper să profite la maxim ambele părți.

      cu 2 ani în urmă (26.10.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @hunter
      Absolut de acord cu completările făcute. Sper totuși să mai vedem în curând și alți PG tineri în jurul cărora merită să faci o astfel de construcție...

      cu 2 ani în urmă (26.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!