Stiri Cupa României Masculin

Elijah Stewart și Garlon Green vor juca în BIG 3

Elijah Stewart și Garlon Green vor juca în BIG 3

Doi baschetbaliști americani de la ultimele campioane ale Ligii Naționale de Baschet Masculin, Elijah Stewart și Garlon Green vor juca în BIG 3, cea mai importantă competiție de baschet 3x3 din SUA.

Întrecerea atrage numeroși jucători de baschet cu experiență, Stewart urmând să evolueze pentru echipa Enemies, iar Green pentru echipa TriState, baschetbalistul lui CSM Oradea fiind ales cu opțiunea a 6-a în Draft-ul din acest an al întrecerii amintite.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIG3 (@thebig3)

Loturile celor două echipe din care fac parte Stewart și Green au devenit cunoscute, astfel la Enemies vor evolua și Nick Young, Isaiah Austin, Sek Henry și Keith Benson alături de Elijah Stewart, antrenor fiind Gilbert Arenas. De cealaltă parte, pentru TriState o să joace Jason Richardson, Larry Sanders, Justin Dentmon și DaJuan Summers alături de Garlon Green, iar antrenorul formației o să fie Julius Erving.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIG3 (@thebig3)

Echipa din care face parte Green a terminat sezonul regulat al stagiunii 2021 pe primul loc.

Regulile competiției diferă față de 3x3-ul tradițional, cele mai importante fiind legate de punctele care pot fi marcate, existând și o zonă a terenului din care se pot marca 4 puncte, timpul de atac (14 secunde, față de 12 cât e în competițiile FIBA 3x3) sau faptul că nu se joacă pe timp efectiv, ci pe puncte. Dacă în FIBA 3x3 timpul efectiv avut la dispoziție este de 10 minute sau câștigătoare este echipa care ajunge la 21 de puncte prima, în BIG 3 se joacă până când o echipă ajunge la 25 de puncte marcate, scor necesar pentru pauza meciului, și apoi pentru 50 de puncte pentru a desemna învingătoarea.

Sezonul 2022 începe în Chicago, pe 18 iunie, meciurile urmând să se dispute și în Dallas. Sezonul regulat cuprinde nouă întreceri, urmat de playoff și finală. Pe data de 4 septembrie, în Bahamas, se va desfășura All-Star Game-ul.

Ediția din acest an o să fie cea de-a 5-a în istoria competiției, până acum câștigând trofeul echipele Trilogy (în două rânduri), Power și Triplets.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Prea bun pentru LNBM
    Din păcate, nu cred ca o sa îl mai vedem pe Stew la anul prin România. A avut un sezon excelent atâta în BCL cât și în LNBM și deja multe echipe au pus ochii pe el. Ar fi prea frumos sa rămână și la anul la U.

    cu 1 an în urmă (31.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii