Stiri Cupa României Masculin

Emi Căţe şi Lucas Tohătan ratează ultimele dueluri ale Vulturilor

Emi Căţe şi Lucas Tohătan ratează ultimele dueluri ale Vulturilor

România va juca ultimele două partide din preliminariile FIBA EuroBasket în compania Poloniei şi Israelului, în bula epidemiologică din oraşul polonez Gilwice.

Din păcate, „Vulturii” au anunţat că nu se vor putea baza pe doi dintre cei mai importanţi jucători din ultima perioadă din circuitul naţionalei. Este vorba de Emi Căţe şi Lucas Tohătan.

Căţe are probleme musculare la gambă încă de la ultima fereastră a naţionalei, în timp ce Lucas a suferit o întindere în partida din grupele FIBA Europe Cup, contra celor de la CSM CSU Oradea.

În absenţa celor doi jucători, lotul României arată în felul următor:

Mirel Dragoste (SCM Timişoara)
Tudor Gheorghe (BCM U Piteşti)
Marcu Badiu (CSO Voluntari)
Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea)
Bobe Nicolescu (CSM CSU Oradea)
Dragoş Diculescu (SCM U Craiova)
Mihai Măciucă (BCM U Piteşti)
Tudor Gîrbea (CSO Voluntari)
Ionuţ Berceanu (Dinamo Bucuresti)
Alexandru Olah (SCM Timişoara)
Bogdan Popa (BCM U Piteşti)
Rareş Uţă (BCM U Piteşti)
Kris Richard (Stelmet Zielona Gora – Polonia)

Pe lista de rezerve se numără Giordan Watson (CSM CSU Oradea), Rolland Torok (CSU Sibiu), Radu Vîrnă (Steaua) şi Laszlo Lazar (SCM Timişoara).

La Gliwice, România va juca pe 19 februarie contra Israelului şi pe 21 februarie împotriva Poloniei.

Selecţionata noastră vine după înfrângerile dure suferite în bula din Valencia, acolo unde România a avut din nou probleme de efectiv din cauza covidului. Astfel, Tudor Costescu nu s-a putut baza pe Dragoş Diculescu, Alex Olah sau Bobe Nicolescu, în timp ce Marcu Badiu a fost depistat pozitiv în momentul în care a ajuns în Spania. Motiv pentru care „Vulturii” au pregătit partidele cu Spania şi Polonia în condiţii speciale, de carantină.

*foto: fiba.basketball

-------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!