Stiri Cupa României Masculin

F8. Cristian Achim: „Adu aeroterme, adu soarele în sală, fă ceva”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.02.2023

F8. Cristian Achim: „Adu aeroterme, adu soarele în sală, fă ceva”

CSM Oradea și-a câștigat locul în finala Cupei României după ce a învins-o cu scorul de 81-73 pe gazda Final Eight-ului. Bihorenii au trecut de CSM Constanța în semifinalele competiției și se pregătesc de primul duel cu U-BT Cluj din acest sezon.

După ce Mihai Silvășan s-a plâns din nou de frigul din Sala Sporturilor din Constanța, el a fost urmat de omologul său din finală, Cristian Achim. Acesta a răbufnit după meci vis-a-vis de condițiile deplorabile pe care gazdele le pun la dispoziție

„În primul rând, trebuie să spun că îmi pare rău că o astfel de competiție se desfășoară într-un astfel de frig. Este inacceptabil. Îmi pare rău. Știu că au spus-o și alți colegi, dar acesta este un adevăr care nu poate fi contestat. Cum pot să joace jucătorii când trebuie să stea cu geci pe ei?! Nu este corect. Nu înțeleg de ce se întâmplă acest lucru. Ai primit organizarea, adu aeroterme, rezolvă cumva! Adu soarele în sală. Ești gazdă și trebuie să respecți un turneu final. Cu asta am încheiat.”

Tehnicianul Oradiei a continuat prin a vorbi de evoluția elevilor săi de pe teren.

„Mă bucur că am câștigat. A fost un meci exact cum mă așteptam. Este copy-paste a ceea ce am gândit. Eram sigur că ei vor fi împinși de public și de alți factori. Au jucat bine, dar totuși valoarea și experiența noastră au făcut diferența și mă bucur că am obținut victoria”

Nu în ultimul rând, Achim a vorbit pe scurt despre ce își dorește de la elevii săi pentru meciul de miercuri.

„După cum v-am spus înainte de toate meciurile, noi le abordăm la victorie. Vreau ca în toate meciurile să dăm tot ce putem. Acesta este obiectivul nostru. Dacă putem să dăm 100% din capacitatea noastră, 100% să dăm. Dacă putem da doar 20%, 20% să dăm. Acesta este lucrul pe care îl spun mereu și insist mereu pentru asta. Le-am spus și jucătorilor. Dacă facem asta, vom avea respectul fanilor noștri și până la urmă ne respectăm meseria și viața.”

Finala Cupei României dintre U-BT Cluj și CSM Oradea are loc miercuri, 15 februarie, de la ora 19:00.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Furie
    L-ati tot blamat pe saracu Achim pentru declaratiile lui rupte de realitate. Ei, de data asta ar trebui laudat, iar eu o fac, pentru curajul de a reclama o situatie intolerabila si incalificabila, pentru care ambele finaliste, cele mai bune echipe romanesti de baschet din ultimii ani, ar trebui sa boicoteze finala. Asa, sa spumege tartorita de la federatie! Oare in ce fel de tara traim, ce e in neregula cu noi?!!

    cu 1 an în urmă (14.02.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    "Lasă-mă Má-má la mare"
    Spui Constanța, spui soare, apă, nisip, hamsii prăjite. Normal că în condițiile astea atribui Constanței organizarea turneului, că dacă acolo n-au soare, atunci unde? Și dacă vii la Constanța pentru soare, atunci ia tot pachetul: nisip în vestiare și apă în camere, că hamsiile prăjite sunt în lojele lor! Hai că Profesorul Ach și-a consumat carioca și tăblița cu schemele rezolvării situației și vine Finala Șapte și n-are cu ce desena mustăți la albitrii...

    cu 1 an în urmă (14.02.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    iarna nu i ca vara
    iarna in constanta e deprimant de frig. pacat ca organizatorii nu au asigurat conditii decente desfasurarii unor partide de top

    cu 1 an în urmă (15.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!