Stiri Cupa României Masculin

F8. Vitaly Stepanovski: „Trebuie să fim pregătiți fizic și psihic pentru meciul cu U-BT Cluj”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.02.2023

F8. Vitaly Stepanovski: „Trebuie să fim pregătiți fizic și psihic pentru meciul cu U-BT Cluj”

SCM U Craiova și-a luat revanșa pentru finala Cupei României pierdută în stagiunea precedentă. Leii din Bănie au trecut de CSO Voluntari cu scorul de 72-70, după un and-one în ultimele secunde reușit de Dimitrije Nikolic.

După meci, Vitaly Stepanovski, tehnicianul oltenilor, a oferit o declarație despre această partidă reporterilor Baschet.ro:

„A fost un meci foarte, foarte greu. Am început bine, după am scăzut nivelul și le-am permis să înscrie multe puncte ușoare și astfel au creat un avantaj pe tabelă. Am rămas în meci până la final și cu o ofensivă foarte inteligentă de pe margine am reușit să îi batem. Suntem fericiți că am câștigat, dar acum trebuie să ne focusăm pe semifinale, fiindcă dăm peste U-BT, o echipă foarte bună. Am pierdut ambele meciuri cu ei în Conferința A, dar în Cupa României se poate întâmpla orice. Trebuie să fim pregătiți fizic și psihic pentru acest meci.”

Ucraineanul a vorbit și despre finalul incendiar de partidă și despre mutarea care a schimbat soarta partidei, dar și despre ultima fază, finalizată cu and-one-ul lui Nikolic:

„Ultimele meciuri au fost dificile pentru noi. Am pierdut pe sirenă cu Rapid, în prelungiri cu Chemnitz, dar azi Dumnezeu a fost de partea noastră. Am meritat asta pentru că am fost mereu uniți. Am aceste acțiuni ofensive în minte, în special pentru finalurile de meci, indiferent că avem nevoie de două sau de trei puncte sau de câte secunde avem pe cronometru. Această fază a mers excelent fiindcă avem un pasator foarte bun în Watson și un pivot de calitate în Nikolic. Ei au făcut exact ce ne așteptam când am vorbit la timeout. Cred că și intrarea lui Cortez Edwards a jucat un rol decisiv în acest meci. Giordan era foarte obosit fiindcă au pus multă presiune pe el, așa că am decis să îi dau datoriile sale lui Cortez, care și-a făcut excelent treaba.”

În semifinalele Cupei României, SCM U Craiova va da peste U-BT Cluj-Napoca. Disputa este programată luni, 13 februarie, de la ora 17:15.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!