Stiri Cupa României Masculin

Ifaistos Limnou, echipa la care a evoluat Vlad Moldoveanu, s-a retras din prima ligă a Greciei

Ifaistos Limnou, echipa la care a evoluat Vlad Moldoveanu, s-a retras din prima ligă a Greciei

Pandemia de Covid-19 și urmările sale economice au lovit din plin două echipe din prima ligă a Greciei. Ifaistos Limnou, formație la care a evoluat Vlad Moldoveanu, și Ago Rethymno au anunțat că nu vor lua startul în sezonul următor din prima ligă a Greciei.

Ifaistos Limnou a oficializat decizia în cursul zilei de 15 iunie, printr-un amplu material pe site-ul oficial. Clubul de pe insula Lemnos a anunțat că retragerea echipei de seniori iar principala activitate a clubului va rămâne academia de juniori.

În sezonul 2019/2020 la Ifaistos Limnou a evoluat Vlad Moldoveanu, fostul component al echipei naționale a României. Moldoveanu a jucat 18 partide în prima ligă a Greciei și a avut medii statistice de 7.4 puncte, 3.2 recuperări și 1.0 pase decisive în 20 de minute jucate pe meci. Ifaistos Limnou ocupa poziția a 6-a în campionatul Greciei în momentul opririi competiției.

Uniunea Jucătoril profesioniști din Grecia a luat atitudinea după retragerea celor echipe

După ce Ifaistos Limnou și Rethymno au anunțat că se retrag de prima scenă a baschetului din Grecia, Uniunea jucătorilor profesioniști a venit cu o propunere de reducere a numărului de jucători străini de pe foaia de joc. Se dorește ca fiecare echipă să poată miza pe maxim patru jucători, fața de șase cât puteau fi utilizați în sezonul 2019/2020.

Președintele Uniunii jucătorilor profesioniști din Grecia este fostul internațional, Andreas Glyniadakis. După o cariera începută în NBA și încununată la cel mai înalt nivel în Europa, Glyniadakis și care a evoluat în România alături de Energia Târgu Jiu, echipă cu care a cucerit bronzul în FIBA EuroChallenge.

foto: Ifaistos Limnou B.C (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!