Stiri Cupa României Masculin

Kris Richard va juca în Polonia, la Zielona Gora

Kris Richard va juca în Polonia, la Zielona Gora

Kris Richard este noul jucător al formaţiei poloneze Zastal Enea Zielona Gora, cel puţin pentru actualul sezon. Jucătorul american cu cetăţenie română a făcut pasul în Polonia după ce a petrecut ultimii doi ani şi jumătate în tricoul celor de la CSM CSU Oradea.

Kris Richard a ajuns în România la jumătatea stagiunii 2017/2018. El a avut o contribuție majoră la câștigarea titlurilor naționale din 2018 și 2019 de către CSM CSU Oradea. Richard a obținut cetățenia română în perioada petrecută la Oradea și a debutat pentru echipa națională e României în calificările pentru Eurobasket 2022.

Până să ajungă în țara noastră, Kris Richard a mai evoluat pentru Liepaja, Kaspiy Aktau, UV Xalapa, VEF Riga și Tigers Tubingen.

În această vară Şerban Şere explica pentru presa locală de ce Kris Richard nu va ma continua la Oradea:

„Kris și-a făcut datoria față de echipa noastră și nu putem să ne opunem dorinței sale de face un pas înainte, de a pleca la o echipă mai bună, într-un campionat din Occident. Bineînțeles că noi am dori să-l păstrăm și am încercat să negociem cu el. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. I-am făcut o ofertă și așteptăm un răspuns. Ne-a promis că dacă nu va avea o ofertă convenabilă, va continua cu echipa noastră.”

În actuala ediţie de campionat, Zielona Gora are 6-1 la general şi 0-3 în Liga VTB. Noua echipă a lui Kris nu este angrenată însă în nicio competiţie continentală î acest sezon.

Zielona Gora nu este o noutate pentru fanii baschetului din România. Pentru această formaţie a evoluat şi fostul internaţional român Vlad Moldoveanu în sezonul 2015/2016. Vlad a şi jucat 8 meciuri pentru formaţia poloneză în Euroligă, cu medii de 9,9 puncte, 3,8 recuperări şi 1,5 pase decisive, dar şi 62,5% de la 3 puncte.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!