Stiri Cupa României Masculin

Noi recorduri stagionale înregistrate în etapa a 6-a din grupa valorică C

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.11.2018

Etapa a 6-a din grupa valorică C a Ligii Naționale de Baschet Masculin a adus noi recorduri stagionale. Goran Martinic a impresionat în partida câștigată de CSM Târgu Mureș pe teren propriu cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, în timp ce Kevin Allen a bifat un nou monster game dar care nu a ajutat-o pe ACS Târgu Jiu să câștige pe terenul lui CSM Sighetu Marmației.

Goran Martinic a stabilit în partida de la mijlocul acestei săptămâni un nou record de pase decisive. Fundașul muntenegrean a reușit nu mai puțin de 18 asisst-uri în meciul câștigat de CSM Târgu Mureș cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Martinic și-a completat prestația excelentă cu 16 puncte și 3 recuperări pentru un indice al eficienței de 30 de unități. În cele șase etape de până acum, Goran Martinic a strâns medii statistice de 19.5 puncte, 8.3 pase decisive și 3.7 recuperări pentru 22.8 la eficiență.

Kevin Allen a făcut un meci excelent pentru ACS Târgu Jiu și a terminat cu 41 de puncte, 17 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace și o intercepție în jocul pierdut pe terenul lui CSM Sighetu Marmației. După această performanță, pivotul american a acumulat un indice al eficienței de 53 de unități și a stablit un nou record al sezonului în LNBM, la acest capitol. Allen adună în medie pe meci 28.8 puncte, 14.8 recuperări și 2.0 pase decisive pentru 37.3 la eficiență.

Jucătorii din grupele valorice B și C sunt liderii autoritari ai statisticii în Liga Națională de Baschet Masculin. Nivelul mai scăzut și diferența mare de valoare dintre echipe le permite să acumuleze cifre mult mai bune decât jucătorii din grupa valorică A.

De exemplu, la capitolul puncte/meci un singur jucător din grupa valorică A se află în top-ul celor mai buni 10 marcatori din LNBM. Este vorba despre Kyndall Dykes, cel care cu o medie de 21.0 puncte pe meci se află pe poziția a 4-a în clasamentul marcatorilor, condus în acest monent de Michael Hope cu o medie de 31.0 puncte.
La capitolul pase decisive niciun jucător din grupa valorică A nu se află în primii. Totuși în top 10 se află Michael Deloach, Porter Troupe, Monyea Pratt și Kevin Hardy. Aaron Moss de la CSM Phoenix CSU Galați este liderul la pase decisive cu o medie 8.7.

La recuperări primul jucător din grupa valorică A este Zarko Djuric, abia pe 13 la total cu o medie de 8.3 recuperări. Lider aici este Kevin Allen cu o medie de 14.8 recuperări pe meci.

foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!