Stiri Cupa României Masculin

Richard, Olah și Nicolescu, principalii marcatori ai României în duelul cu Portugalia

Richard, Olah și Nicolescu, principalii marcatori ai României în duelul cu Portugalia

Astăzi, 25 august, România a debutat în faza a precalificărilor pentru EuroBasket 2025 cu un duel contra Portugaliei, organizat la Ploiești, în Sala Olimpia. Lusitanii au dominat meciul de la început până la final și s-au impus la o diferență de 16 puncte: 75-59.

Din cele 59 de puncte ale tricolorilor, 45 au fost marcate de Patrick Richard, Alexandru Olah, Bobe Nicolescu și Emanuel Cățe. Aceștia au aruncat de 34 de ori în total și au înscris de 17 ori, având un procentaj de 50% din acțiune.

Richard și Olah au reușit același număr de puncte: 13. Căpitanul lui U-BT Cluj-Napoca a adăugat șapte recuperări și patru pase decisive, pentru un indice al eficienței de +16, cel mai mare din lotul lui Dragan Petricevic.

Nicolescu a nimerit ținta de trei ori de la mare distanță și a strâns 11 puncte, patru recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Cățe a adunat opt puncte, șapte recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă, Neemias Queta (20 de puncte, 10 recuperări) și Rafael Lisboa (17 puncte, trei recuperări, două pase decisive) au contabilizat aproape jumătate din punctele Portugaliei.

Pentru naționala României urmează confruntarea cu Bulgaria de duminică, 28 august.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!