Stiri Cupa României Masculin

Rolland Torok: „Am făcut niște greșeli copilărești în apărare”

Rolland Torok: „Am făcut niște greșeli copilărești în apărare”

România a pierdut astăzi, 23 februarie, meciul cu Bulgaria, din ultima fereastră a precalificărilor EuroBasket 2025. Vulturii au avut șansa revenirii în finalul sfertului decisiv, însă oaspeții au gestionat mai bine ultimele faze și s-au impus cu 62 la 61.

Cel mai bun marcator al României a fost Rolland Torok, care a izbutit 12 puncte și o recuperare, pentru un indice al eficienței de +9. Iată ce a declarat baschetbalistul naționalei la finalul jocului:

Ne-am așteptat cu toții să putem să ne luăm revanșa față de bulgari. Acolo am pierdut meciul din cauza a doi, trei jucători care au fost atunci și care nu au fost acum aici (n.r. Sasha Vezenkov și Stanimir Marinov). Am fost foarte încrezători în forțele noastre. Din păcate, am intrat mai greu în meci, indiferent de cine a fost pe teren dar apoi ne-am trezit. După pauză, am ieșit din vestiar cu gândul că vom putea câștiga. Am făcut tot posibilul, am revenit de la deficitul pe care l-am avut. Din păcate, am făcut niște greșeli, părerea mea, copilărești în apărare. Sper să putem să corectăm aceste greșeli până duminică deoarece acești fani de la Pitești care au venit astăzi să ne susțină merită să vadă un meci frumos pe care România să îl câștige.

Torok a vorbit despre agresivitatea bulgarilor, declarând că aceasta ar trebui să fie preluată de el și colegii săi:

Cum spuneam, ei au intrat foarte puternic în noi. Nouă ne-au trebuit câteva „palme peste față” să ne trezim și noi și să luăm mănușile de box cu ei. Cred că, de la bun început, ar trebui să intrăm așa cum au intrat bulgarii. Ar trebui să o luăm ca lecție pentru întreaga echipă națională a României. Să fie un exemplu ca, din primul minut în care aruncă arbitrul mingea, noi trebuie să fim pregătiți. Noi trebuie să lovim prima oară, nu ei pe noi. Eu zic că trebuie să luăm pe ansamblu tot meciul, trebuie să vedem, în primul rând, greșelile pe care le-am făcut atât în atac, cât și în apărare. Cum am spus înainte, trebuie să luăm exemplul Bulgariei care au intrat în noi, să facem și noi la fel.

La final, jucătorul lui CSO Voluntari a spus câteva cuvinte și despre sala și publicul din Pitești.

O sală frumoasă. Orașul Pitești și echipa de-aici merită această sală. Cred că va fi plină la majoritatea meciurilor. Mă bucur foarte mult și vreau să mulțumesc, pe această cale, fanilor care au venit să ne susțină. Îmi pare rău că n-am reușit să câștigăm dar îi aștept cu mare drag și sper să vină la fel, poate chiar mai mulți, duminică să ne susțină pentru că vom face tot posibilul să câștigăm.

România încheie această fază a calificărilor duminică, 26 februarie, de la ora 16:30, când primește vizita Ciprului, tot în Pitești Arena.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    L-aș contrazice pe Rolli
    Eu am văzut meciul la TV, cu reluări de faze și părerea mea este că dacă au dat doar 62 de puncte înseamnă că ne-am apărat cît de cît. Dar atacul a fost mai mult decît modest, ca să nu zic penibil în multe momente. Pase aiurea, joc static, dificultăți la repuneri, ratări pe aruncări deschise și cireașa de pe tort : recordul mondial de abateri de 24 secunde.
    Altfel sala ca locație arată foarte bine, ca atmosferă, slăbuță dar la jocul prestat de ambele echipe există circumstanțe atenuante.

    cu 1 an în urmă (23.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!