Stiri Cupa României Masculin

Ștefan Grasu, cel mai tânăr debutant la națională din ultimii 20 de ani

Ștefan Grasu, cel mai tânăr debutant la națională din ultimii 20 de ani

România a suferit o înfrângere dură împotriva Poloniei, scor 61-91, în a treia etapă din preliminariile FIBA EuroBasket 2022.

Una dintre puținele puncte pozitive din meciul naționalei este faptul că cu această ocazie au debutat în tricoul naționalei Ștefan Grasu și Ionuț Berceanu. Ambii jucători au evoluat la poziția 4. Grasu a prins 12:33 minute, cu 2 puncte, 3 recuperări și 2 turnovers, în timp ce Berceanu a marcat tot 2 puncte în 6:54 minute jucate.

Grație acestui debut, Ștefan Grasu a devenit cel mai tânăr jucător al naționalei în ultimii 20 de ani. Născut pe 16 februarie 2003, Grasu are doar 17 ani împliniți. Alți jucători care au debutat la această vârstă în naționalei României se mai numără: Titi Popa, Ghiță Mureșan, Tzakis Gherasim, Petre Brănișteanu sau Octav Morariu.

Tudor Costescu a fost invitat să vorbească despre prestația lui Ștefan Grasu, la conferința de presă de la finalul partidei:

„Pentru moment este o șansă pentru un băiat tânăr, cu mult potențial. Dar trebuie să se adapteze nivelul de seniori. Nu e vorba doar de jucat la naționala de seniori, ci trebuie să faci față nivelului. Ne așteptam ca el să progreseze continuu și să învețe din fiecare secundă petrecută pe parchet”.

După apariții sporadice în ultimele două sezoane în tricoul lui Dinamo Știința și U-BT Cluj, Ștefan Grasu a devenit în acest sezon unul dintre principalii jucători U23 ai clujenilor. În turneul de Cupa României, Grasu a evoluat în toate cele trei partide, cu medii de 4,7 puncte, 2,3 recuperări și 3 pase decisive pe întâlnire.

Ștefan Grasu va avea parte luni de o nouă experiență în tricoul României, în duelul contra Spaniei. Partida se joacă de la ora 21:30 și va fi transmisă pe Digi Sport 3.

*foto: FIBA Photo

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!