Stiri Cupa României Masculin

Titus Nicoară, despre principala sa armă ofensivă, floater-ul

Titus Nicoară, despre principala sa armă ofensivă, floater-ul

Titus Nicoară a fost unul dintre cei mai importanți jucători autohtoni din ultima decadă. A jucat pentru Gaz Metan Mediaș, CSM CSU Oradea, Steaua CSM EximBank, BCM U Pitești și CSM Mediaș în țara noastră, după ce a revenit din Austria de la Arkadia Traiskirchen. Din 2009 și până în prezent a câștigat două cupe ale României și a jucat o finală a LNBM. Nicoară a fost o piesă de baza pentru echipa națională a României, alături de care a participat la EuroBasket 2017 și a mai jucat la nivel european în EuroCup, Basketball Champions League și FIBA EuroChallenge.

Fostul internațional a fost invitatul Baschet.ro în cadrul unui livestream în care a fost rememorat parcursul Stelei din EuroCup – ediția 2015/2016. Titus ne-a povestit cum a devenit floater-ul principala armă ofensivă.

Titus Nicoară: „Nu știam că trebuie că trebuie să vând secrete aici la emisiune (râde). Am fost un jucător atipic, undersized pentru pozițiile 4 și 5, cel puțin așa mi se spunea pe vremuri. Acum am văzut mulți jucători de 2 metri la poziția 4 care joacă și în Euroligă așa că nu cred că e neparat o problemă. Cred că s-a dezvoltat natural în timp din dorința de a arunca cât mai rapid, pentru că ai jucători înalți lângă tine în 3 secunde sau în zona perimetrului de 3 secunde și atunci dacă nu arunci repede s-ar putea să nu mai arunci deloc. În timp s-a tot dezvoltat acest floater, pe care nu știu cu al cui să-l compar. Printezis mai aruncă ceva de genul, Eliyahu mai are o aruncare asemănătoare. Niște aruncări atipice. Până la urmă și ei sunt niște jucători undersized, fără o aruncare la fel de bună și automat dezvolți alte tertipuri sau nu știu cum să le numesc. Repet, nu a fost o chestie antrenată foarte mult, cel puțin la început. A fost doar o adaptare la situațiile de joc.”

Un alt invitat, Ionuț Georgescu, și-a amintit cum Titus a decis un meci dintre CSU Asesoft Ploiești și Gaz Metan Mediaș cu o astfel de procedeu:

Ionuț Georgescu: „Prima amintire pe care o am cu Titus, pe lângă campionatul european U18 de la Sibiu, este un meci de la Ploiești pe când era la Mediaș. Ne-a bătut cu un coș în ultima secundă.”

Extrema de forță a prezentat în detaliu finalul acelui meci, pe care îl puteți revedea AICI.

Titus Nicoară: „Ionuț Drăgușin a reușit un stop șut cu 20 de secunde înainte de final și se bucura de parca meciul ar fi fost gata. Era cu mâinile sus prin sala din Ploiești, era fericit, se lăuda în fața spectatorilor dar la următorul atac după time-out, ploieștenii au egalat cu două libere. A cerut time-out Bruno Soce și a făcut o schema cu back screen-uri. Eu nici nu apăream în schemă, făceam un blocaj și după trebuia să mă demarc unde pot. Toată lumea apăra shooterii și eu am rămas liber la linia de libere. Am aruncat și am reușit să marchez cu panoul în ultima secundă. O aruncare total norocoasă. După am spus la televizor că a fost o schema bine gândită dar de fapt nu era pentru mine schema (râde). Țin minte că în acel an cu Mediaș am învins Asesoftul și acasă după un meci memorabil, 120-118. Un meci jucat târziu în iarnă, cu două reprize de prelungiri și cu 7 eliminați.”

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!