Stiri Cupa României Masculin

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în etapa a 8-a

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în etapa a 8-a

Etapa a 8-a din Liga Națională de Baschet Masculin a oferit câteva meciuri interesante, consemnându-se primul derby al Ardealului în acest sezon, victorii la limită pentru Timișoara și Steaua respectiv primul eșec stagional pentru FC Argeș Basketball.

Deși străinii au excelat în această rundă, au existat și câteva prestații notabile ale românilor, după cum urmează:

1. Lucas Tohătan (CSU Sibiu)

Internaționalul român s-a aflat printre jucătorii cu procentaje foarte bune la nivelul aruncărilor din partea lui CSU Sibiu în derby-ul Ardealului cu U-BT Cluj.

Deși echipa sa a cedat în fața campioanei, Tohătan s-a remarcat cu 11 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții și 4/6 din acțiune în 23 de minute petrecute pe parchet. Conducătorul de joc a avut al doilea cel mai ridicat indice al eficienței din tabăra galben-albastră, cu 16 unități.

2. David Vida (CSO Voluntari)

O singură încercare nu i-a intrat în meciul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, terminând cu 3.4 din acțiune. Vida a terminat meciul cu 8 puncte înscrise și 5 recuperări, alături de 23 la capitolul +/-.

3. Rolland Török (CSO Voluntari)

MVP-ul disputei dintre CSO Voluntari și CSM Miercurea Ciuc, Rolly a bifat un season high împotriva harghitenilor.

Török a avut 9/13 din acțiune, 7 recuperări și un indice al eficienței de 23 de unități. În cele 26 de minute pe parchet din postura de rezervă, Rolly și-a trecut în cont 23 de puncte, fiind la primul meci din acest sezon cu double figures.

4. Titus Nicoară (CSM Târgu Jiu)

Experimentatul jucător al gorjenilor a avut un rol important pe ambele faze. Nicoară a strâns 8 puncte și 8 recuperări (6 defensive) respectiv un indice al eficienței de 15 unități în victoria formației sale împotriva lui CSM Galați (92-74). Pe lângă străinii din trupa lui Jordanco Davitkov, Nicoară a adunat cele mai multe puncte, pe lângă el doar Octavian Ilie trecându-și numele pe lista marcatorilor dintre autohtonii gorjenilor.

5. Alex Olah (SCM OHMA Timișoara)

Decisiv în victoria echipei sale în disputa cu Athletic Constanța, pivotul a reușit coșul victoriei pentru 74-73.

Olah a strâns 8 puncte la final (4/10 din acțiune), dar și 8 recuperări (6 defensive), având al doilea cel mai mare indice al eficienței din tabăra bănățenilor, cu 12 unități.

 

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!