Stiri Cupa României Masculin

Topul prestațiilor reușite de români în runda a 11-a

Topul prestațiilor reușite de români în runda a 11-a

Etapa a 11-a, desfășurată între 9 și 12 decembrie a consemnat două victorii pentru formațiile vizitatoare, U-BT Cluj și CSO Voluntari impunându-se departe de casă. CSM Galați a bifat primul succes stagional, iar FC Argeș a oprit seria victoriilor celor de la CSM Târgu Jiu.

În această rundă s-au remarcat și unii sportivi români, mai ales prin procentajele de la distanță. Iată topul celor mai bune prestații ale autohtonilor:

1. Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)

Tohătan și-a egalat recordul de puncte din acest campionat, 19, în înfrângerea Sibiului pe terenul lui Rapid București.

Internaționalul român s-a remarcat în special din spatele arcului de cerc, 4/5, per total având 75% din acțiune. Tohătan a strâns 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții în acest joc, pentru un indice al eficienței de 23 de unități.

2. Sebastian Ionescu (CSM VSKC Miercurea Ciuc)

Baschetbalistul de la CSM Miercurea Ciuc a fost fără greșeală din acțiune împotriva lui U-BT Cluj, Ionescu terminând cu 5/5 de la distanță.

Cu excepția sfertului trei, românul a înscris în fiecare parțial cel puțin un coș, pentru cel mai bun meci al său din sezonul 2021-2022.

3. Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

CSM Galați a câștigat în premieră în acest sezon, 87-78 cu SCM OHMA Timișoara, Ciotlăuș fiind o piesă importantă în acest succes. Pentru a cincea oară în 2021-2022 a încheiat în double figures, de data aceasta trecându-și în cont 11 puncte.

Ciotlăuș a terminat cu 50% din acțiune (2/4 de la distanță), pe lângă reușite adunând 4 intercepții, 3 pase decisive și 2 recuperări, cu 12 unități la eficiență.

4. Tudor Gîrbea (CSA Steaua București)

Jucătorul Stelei a ieșit la rampă începând cu sfertul al treilea, când a avut 3/3 de la distanță și a înscris coșul egalării, 69-69, înaintea finalului parțialului amintit.

Gîrbea a terminat cu 13 puncte, având 100% procentaj la aruncările de 3 puncte (4/4), singura lui ratare în tot jocul fiind de la linia de fault (1/2). Românul a avut și 4 recuperări, cu care și-a egalat recordul din acest sezon, totul pentru un indice al eficienței de 13 unități.

5. Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

Primul double-double din carieră în Liga Națională pentru Uță, cu 17 puncte și 10 recuperări, n-a putut ajuta CSU Sibiu să învingă pe terenul Rapidului.

Pivotul a terminat cu 8/12 din acțiune și 1/1 de la linia de fault, pentru 23 de unități la eficiență, fiind la al șaselea meci în double figures la final.

 

*foto: szekelyhon.ro / Veres Nándor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!