Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CS Dinamo București după o prestație modestă

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe CS Dinamo București după o prestație modestă

Luni, 27 decembrie, Sala Dinamo din Capitală a găzduit confruntarea dintre CS Dinamo București și U-BT Cluj-Napoca, din turul sferturilor de finală ale Cupei României. Gazdele au oferit o replică foarte solidă în fața campioanei României care s-a impus, în cele din urmă, cu 72 la 68.

Iată formațiile de start ale celor două tabere:

CS Dinamo București: Viktor Gaddefors, Andrei Mandache, Nenad Miljenovic, Keith Clanton, Alexandru Coconea

U-BT Cluj-Napoca: Brandon Brown, Andrija Stipanovic, Stefan Bircevic, Patrick Richard, Luca Colceag

Primele două puncte ale întâlnirii au fost înscrise de Brown de la semi-distanță. Au urmat un capac și o intercepție reușite de Colceag, însă alb-negrii nu au profitat de ele în atac. După două coșuri marcate de către gazde, oaspeții au dus scorul la 8-4, cu cinci minute rămase din actul inaugural. Mandache a înjumătățit deficitul, iar apoi Richard a fost sancționat cu fault tehnic pentru un protest la adresa arbitrilor. Același Mandache a reușit să înscrie încă o dată dar, la celălalt panou, Richard a finalizat un and-one. Veteranul lui Dinamo s-a remarcat și de la mare distanță, astfel că primul sfert s-a încheiat cu scorul de 16-13 pentru U-BT.

După reluarea meciului, Lawson Korita a egalat cu un coș de trei puncte, iar jocul a continuat să fie foarte echilibrat. Ionuț Berceanu, printr-un coș cu fault marcat din fața lui Nandor Kuti, și-a adus echipa în avantaj pentru prima oară și, după reușita lui Williams, Mihai Silvășan a solicitat un timp de odihnă. Au urmat cinci puncte înscrise de Brown și Colceag, dar elevii lui Hristu Șapera au răspuns cu patru puncte asigurate de Coconea și Nenad Miljenovic. În cele din urmă, la finalul primelor 20 de minute, tabela arăta egalitate: 29-29.

Repriza secundă a început cu un duel al oamenilor înalți din cele două tabere. Bircevic, Clanton, Stipanovic și Gaddefors au reușit fiecare câte cel puțin două puncte, iar scorul a devenit 33-34. Colceag a marcat din afara semicercului însă Miljenovic și Williams au răspuns cu șase puncte. A urmat o perioadă mai bună a dinamoviștilor dar aceștia nu au reușit să transforme aruncările deschise. Clujenii au revenit și au trecut la conducere, după trei puncte ale lui Guzman: 42-44. Mandache și Williams au răspuns imediat și Silvășan a cerut încă un time-out. Elevii săi au continuat să găsească foarte greu drumul spre coș și, înaintea actului decisiv, Dinamo conducea cu 50 la 47.

Guzman și Stipanovic au restabilit de două ori egalitatea, dar Nottage a dat un coș din afara liniei de trei puncte. Stipanovic și Brown au profitat de câteva greșeli ale adversarilor, iar scorul a devenit 58 la 57 pentru U-Banca Transilvania. Șapera a solicitat un timp de odihnă, însă gazdele au greșit imediat după reluarea jocului și Stipanovic a marcat pe contraatac. Mandache a întrerupt run-ul oaspeților, dar Richard și Grasu și-au dus echipa la șase puncte: 59-65. După încă o reușită a lui Stipanovic au urmat patru puncte înscrise de Coconea și Clanton, care au înjumătățit avantajul alb-negrilor. Gaddefors și Mandache au marcat încă cinci puncte și Dinamo a revenit la conducere: 68-67. Richard a înscris un coș foarte important, iar adversarii au comis două turnoveruri care au făcut ca U-BT Cluj-Napoca să rămână neînvinsă pe plan intern: 68-72. 

Tabăra învingătoare a avut trei baschetbaliști în double-digits: Andrija Stipanovic (14 puncte), Patrick Richard (11 puncte) și Luca Colceag (10 puncte). De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Andrei Mandache (18 puncte), Cecil Williams (15 puncte) și Nenad Miljenovic (11 puncte).

Returul dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București va avea loc joi, 30 decembrie, de la ora 17:00.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • csaba57 :

    Watson ?
    Watson a primit drept de joc ca roman ?

    cu 2 ani în urmă (28.12.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Watson
      Da, a primit drept de joc ca și român, sper sa intre in forma maxima cat mai repede pentru meciurile din BCL.

      cu 2 ani în urmă (28.12.2021)
    • csaba57:

      1234567,
      multumesc pentru raspuns, e o veste importanta !

      cu 2 ani în urmă (28.12.2021)
    Raspunde
  • WIzzu :

    BCL
    cred ca in BCL, unde a si jucat dealtfel deja, nu functioneaza chestia cu cetatenia dobandita. acolo in schimb exista limita de 7 jucatori straini, deci atunci cand sunt cu totii sanatosi, unul nu prinde foaia. ajuta in schimb in campionat/cupa

    cu 2 ani în urmă (28.12.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      BCL
      Nu cred că e ceva cu 7 străini, am jucat deja cu 8 în câteva meciuri

      cu 2 ani în urmă (28.12.2021)
    • WIzzu:

      BCL
      sigur esti obligat la 5 jucatori "home-grown", daca vrei sa pui 11 sau 12 jucatori pe foaie, de unde limitarea la 7 straini cand ai 12 pe foaie. la asta ma refeream. cand a jucat watson cu turcii, katic plecase, cherry nu a mai putu fi folosit iar brown era inca nerefacut.

      cu 2 ani în urmă (28.12.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!