Stiri Juniori U13 Masculin

Ministrul Sportului: „În momentul de faţă nu putem vorbi de reluarea antrenamentelor la copii şi juniori”

Ministrul Sportului: „În momentul de faţă nu putem vorbi de reluarea antrenamentelor la copii şi juniori”

În cadrul conferinței de presă organizate astăzi, 5 mai, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a tras o concluzie și în ceea ce privește cluburile de copii și juniori. 

Stroe a sugerat federațiilor "să amâne, să reprogrameze sau să anuleze" toate competițiile la nivel juvenil. Ministrul consideră că aceste competiții sunt strânse legate de ceea ce se întâmplă în sistemul școlar.

Cu copii, juniorii și tineretul lucrurile trebuie lucrurile trebuie privite în paralel cu ceea ce se întâmplă în sistemul școlar. Adică, în momentul de față nu poate fi vorba despre reluarea antrenamentelor la juniori și, evident, nici a competițiilor. Repet, reluarea activității sportive în România se face treptat, gradual...vom începe cu seniorii.

Vom evalua situația permanent din două în două săptămâni și când ne vom asigura că toate riscurile sunt minimalizate vom putea relua și copiilor, juniorilor și tineretului. 

Este evident că aceste competiții ale juniorilor trebuie închise, dar subliniez faptul că nu noi ca și Minister facem acest lucru...este sarcina organizatorilor și a federațiilor, care trebuie să organizeze cu curaj și responsabilitate, să reprogrameze, să anuleze, să amâne aceste competiții. Nu noi vom transmite, noi doar am făcut recomandări și sarcina este a organizatorilor să respecte regulile definite în documente și să amâne aceste competiții. 

Reamintim faptul că FIBA Europe a anulat toate Campionatele Europene de juniori din vara anului 2020, însă soarta Campionatul Mondial U17 feminin programat să aibă loc la Cluj-Napoca, între 15 și 23 august 2020 nu a fost încă decisă. 

*foto: facebook/ U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!