Stiri Juniori U14 Feminin

România va participa la FIBA U17 Skills Challenge 2020

România va participa la FIBA U17 Skills Challenge 2020

Federația Română de Baschet a anunțat faptul că România va participa FIBA U17 Skills Challenge 2020 Qualifiers.

După ce FIBA a anunțat anularea FIBA U17 Basketball World Cup 2020 (competiția feminină urma să fie organizată la Cluj-Napoca), s-a propus începerea unui nou proiect care să vizeze această categorie de vârstă. 

Proiectul intitulat FIBA U17 Skills Challenge este o competiție de îndemânare de la distanță, la care pot participa toate echipele deja calificate pentru Cupele Mondiale de Tineret. Pentru a da o șansă și echipelor care nu s-au calificat la turneele finale, forul internațional a mărit competiția cu o fază de calificare. 

În aceste condiții, selecționata feminină U17 va intra direct în grupele turneului, care va debuta pe data de 18 august, în timp ce selecționata masculină U17 va juca în calificările pe zona europeană din data de 13 august. 

Componenții lotului masculin au început pregătirea centralizată în cadrul  Complexului Silva din București, unde totul se desfășoară în conformitate cu normele epidemiologice. 

Lotul este format din Alexandru Ionescu, David Pătru, David Oprea, Robin Mandisodza, Ioan Bratosin, Matei Dorneanu, Octavian Ilie, Denis Miron, David Neacșu și Robert Postolache. Tinerii sportivi sunt antrenați de Ionuț Bâscoveanu, care beneficiază de ajutorul preparatorului fizic Cezar Bărăgău și fizioterapeutul Robert Bunea.

Tricolorii vor concura în cadrul Grupei B din calificările FIBA U17 Skills Challenge 2020, alături de selecționatele Letoniei, Georgiei, Portugaliei și Gibraltar. Grupa A este formată din  Polonia, Israel, Belarus, Slovacia și Irlanda. Primele două clasate din fiecare grupă vor accede în semifinale, urmând ca finalistele să obțină dreptul de participare la turneul final. 

Echipele participante vor fi compuse la fiecare joc din câte 5 jucători eligibili din echipa națională, iar terenul trebuie să respecte configurația oficială impusă de FIBA (cu amplasarea jaloanelor și a aparatului pentru pasare). Circuitul de îndemânare pe care trebuie să-l parcurgă fiecare dintre cei cinci jucători este descris în poza din galeria foto. 

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!