Stiri Juniori U14 Masculin

Horia Păun explică decizia privind reluarea competițiilor juvenile: „E o situație diferită față de seniori”

Horia Păun explică decizia privind reluarea competițiilor juvenile: „E o situație diferită față de seniori”

Președintele FRB, Horia Păun, a explicat decizia pe care Federația a luat-o cu privire la reluarea competițiilor juvenile.

Astfel, FRB a luat decizia ca la categoriile de vârstă U13, U14, U15, U16, U18 și U20 competiția să se reia sub forma unui turneu final format din opt echipe, în timp ce festivalul de baby și minibaschet se va muta la sfârșitul lunii august.

Într-un interviu acordat site-ului oficial al FRB, Păun a explicat de ce a decis ca turneele juvenile să se încheie pe parchet:

„La juniori e o situatie diferita fata de seniori, in ce priveste jucatorii mai ales: nu sunt contracte, nu sunt jucatori de peste hotare. Daca la seniori era imposibil sa gasim o formula de a continua, ar fi fost un impas major pentru multe cluburi in a-si prelungi contractele pentru unii sportivi, in a-i aduce din nou in Romania pe strainii care au plecat spre tarile de origine, la juniori e mai simplu. Tinerii baschetbalisti romani sunt aici, in tara, in casele lor, si abia asteapta sa aiba voie sa reia antrenamentele. Pentru munca depusa de ei si de antrenorii lor, finalizarea pe teren a competitiilor nationale si castigarea unei medalii sau a titlului este ceva ce trebuie sa se intample. Vrem ca in acest sezon sa avem campioni nationali macar la juniori.”

Președintele FRB a explicat și de ce a luat decizia să schimbe felul în care se vor desfășura competițiile:

„In primul rand, Consiliul Director a aprobat modificarea regulamentelor specifice ale fiecarui campionat national de juniori, astfel incat turneele finale sa fie de 8 echipe la toate nivelurile. Am dorit astfel sa dam sansa de participare si cluburilor care erau, la momentul intreruperii campionatelor, in stransa lupta de clasare pentru un loc care sa le asigure calificarea la turneul final. Era clar ca nu avem timp sa mai disputam restul etapelor, de aceea am decis sa incheiem competiile totusi pe teren, dar sub forma unor turnee finale. Am spus de luna august pentru ca, pana atunci, speram ca autoritatile ne vor permite sa ne desfasuram activitatile de pregatire. Fireste ca avem schitate si niste date, insa le vom comunica abia dupa ce autoritatile vor decide clar niste date de relaxare a restrictiilor”.

Păun a explicat faptul că așteaptă să vadă cum va evolua situația epidemiologică în România și ce restricții urmează să mai fie relaxate. Cu toate acestea, Federația a oferit și un termen orientativ pentru startul competițiilor juvenile:

„Avem si un scenariu sumbru in care, indiferent de dorinta noastra si a echipelor, nu vom avea voie sa jucam baschet nici in august. Nu exclud asta. Dar, daca totul va evolua inspre bine, daca din luna iulie echipele vor avea voie sa revina la antrenamente, vom comunica si datele exacte ale turneelor finale. Turnee pe care nu excludem sa fim nevoiti sa le organizam si outdoor. Am vazut sau auzit persoane care au strambat din nas la ideea de a juca afara, insa eu nu uit ca, pe vremea cand eram junior, astfel de competitii se jucau si pe bitum si nu era o problema. Pana la urma ideea e sa jucam din nou baschet, chiar cu riscul de a ne juli un genunchi la un moment dat. Aceeasi situatie este si in cazul CN U12 si al activitatilor de babybaschet si minibaschet. Ni le dorim la final de august si in primele doua saptamani din septembrie. Vom vedea daca avem voie sa le organizam, apoi vom comunica date clare, precum si locul de desfasurare”.

Reamintim că președintele FRB a explicat și de ce nu a decernat titlul de campioană la seniori.

*foto: Alina Cojocaru/ facebook FRB

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!