Stiri Juniori U14 Masculin

O singură victorie pentru România U14 în turneul YDF fin Turcia

O singură victorie pentru România U14 în turneul YDF fin Turcia

Selecționata României la categoria U14 masculin a participat în perioada 19-22 iulie la un nou turneu YDF, de data această în Turcia. Jocurile s-au desfășurat la Minar Sinan Sports din Erdine, iar pe lângă România și Turcia, au fost prezente reprezentativele similare ale Bulgariei, Macedoniei de Nord și Kosovo.

România a reușit o singură victorie în Turcia, unde a suferit și două înfrângeri destul de drastice:

România vs Bulgaria 65-134
România vs Kosovo 56-65
Turcia vs România 99-45
Macedonia de Nord vs România 72-90

Lotul României pentru jocurile din Turcia a fost următorul: Alexandru Morariu (CSM Oradea), David Rașoga (ABC Laguna București), Matei Lucaci (ABC Laguna București), Sebastian Boghean (Academia Phoenix Galați), Andrei Ciulin (Academia Phoenix Galați), Ion Mărgescu (Dan Dacian București), Antony Hadar (LPS Târgu Mureș), Zsolt Nagy (LPS Târgu Mureș), David Smeu (LPS Târgu Mureș), Luca Otgon (CSU Sibiu), Bogdan Anghel (Dinamo CSȘ 6 București), Andrei Cepoi (U-BT Cluj-Napoca), Luca Stăncilă (Leii București) și David Fometescu (Agronomia București). Antrenori: Ciprian Enache (SCM U Craiova) si Mario Takacs-Sixt (Athletic Constanța).

De remarcat este faptul că în lotul de jucători au fost prezenți băieții arbitrilor de LNBM, Marius Ciulin și Șerban Rașoga.

David Rașoga a fost campion național cu Laguna Sharks la Turneul Final U14 de la Sibiu. De asemenea în competiția amintită a fost desemnat MVP, cel mai bun recuperator și prezent în echipa ideală a turneului.

De cealaltă parte, selecția lui Andrei Ciulin a fost surprinzătoare. El joacă pentru Academia de Baschet Phoenix Galați și a participat în CN U15. La turneul final el a jucat sub 10 minute pe meci și a avut cifre 5.6 puncte și 2.0 recuperări. În finala pierdută de gălățeni cu ACS Dan Dacian, Andrei Ciulin a jucat un minut și jumătate.

6 comentarii la aceasta stire:
  • florica :

    Jenant
    Nu stiu daca mai mira pe cineva rezultatele nationalelor de juniori.

    cu 1 an în urmă (26.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Deh
      A fost totusi un turneu util ! Baietii au invatat ce inseamna all inclusiv-ul turcesc.
      De remarcat totusi ”meritele” tinarului Ciulin pentru care a fost selectionat. Tati si mami au vrut probabil un concediu in doi sau echipa din Galati arbitraj ”corect” in viitoarele intilniri din LNBM. Daca se va putea victorii cu Ciulin senior principal !

      cu 1 an în urmă (26.06.2022)
    Raspunde
  • Pop Dorel :

    De ce ???
    Copiii nu au nici o vină că îi cheamă Ciulin,Fometescu etc.

    cu 1 an în urmă (26.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Dar
      ceilalti copii pe care nu-i cheama Ciulin, dar care au jucat mai multe minute si au performante mai bune ca numitul Ciulin junior, ei CE VINA AU ? E ceva sa joci sub 10 minute si sa inscrii 5-6 puncte pe meci, dar sa fi convocat la lotul national ! Aici e problema , nu cum ii cheama sau daca sunt de vina copiii. Compris ???

      cu 1 an în urmă (27.06.2022)
    Raspunde
  • Pop Dorel :

    Corect...
    Eu am vrut ironic,din păcate numele contează mai mult decât talentul sau munca pe care o depun mulți tineri minunați și familiile lor,dar se pare că dacă nu ai un nume este mult mai greu.


    nun

    cu 1 an în urmă (27.06.2022) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Scuze
    Am vrut să fiu ironic.

    cu 1 an în urmă (27.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!