Stiri Juniori U16 Feminin

Campionatele naționale de juniori se vor relua sub forma unor turnee finale

Campionatele naționale de juniori se vor relua sub forma unor turnee finale

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis marți, 19 martie, să modifice Regulamentele Specifice ale Campionatelor Naționale de Juniori.

Astfel, CN-urile de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019/2020, adică U13, U14, U15, U16, U18 și U20 se vor relua sub forma unor turnee finale la care sunt invitate primele opt participante din clasament. Totodată, potrivit FRB, competițiile se vor juca în luna august, dacă le va fi permis acest lucru din partea autorităților. De asemenea, competițiile s-ar putea juca și în aer liber.

Astfel, potrivit punctului 3 din cadrul ședinței Consiliului Director:

„Se aproba cu 13 voturi „pentru” si o abtinere modificarea Regulamentelor Specifice ale Campionatelor Nationale de juniori.

Astfel, toate Campionatele Nationale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 si U20) se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe (eventual inlocuirea, cf. clasamentului, a echipelor care nu pot participa, cu echipe de pe locurile urmatoare). Avand in vedere restrictiile referitoare la evenimentele sportive desfasurate in salile de sport, exista posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori si pe terenuri in aer liber. In conditiile in care reglementarile legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Nationale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfasura in luna august 2020”.

Reamintim că cu ocazia acestei ședințe, FRB a anunțat încetarea sezonului 2019/2020, fără acordarea unui titlu de campioană.

*foto: facebook FRB

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!