Stiri Juniori U16 Masculin

ACS Dan Dacian și U-BT Cluj-Napoca au participat la primul turneul European Youth Basketball League U15

ACS Dan Dacian și U-BT Cluj-Napoca au participat la primul turneul European Youth Basketball League U15

U-BT Cluj-Napoca și ACS Dan Dacian București au participat în acest weekend la turnee în cadrul  European Youth Basketball League. Ambele echipe participă la categoria U15 masculin, însă fac parte din grupe diferite. U-BT Cluj face parte din Grupa B și a jucat la Praga, în timp ce ACS Dan Dacian a fost distribuită în Grupa C și a jucat la Levice.

  • U-BT Cluj Napoca, antrenată de Sergiu Popa și Horia Pascu, a obținut o singură victorie din patru partide. 

U-BT Cluj-Napoca - HoNsU (Finlanda) 52-62
U-BT Cluj-Napoca - Inter Bratislava (Slovacia) 56-57
U-BT Cluj-Napoca -  Oknoplast Korona Cracovia (Polonia) 79-81
U-BT Cluj-Napoca -  Suadiye Basketbol Kulubu (Turcia) 81-43

Tudor Somăcescu a fost, din nou, cel mai bun jucător al celor de la U-BT, acesta s-a remarcat la majoritatea capitolelor statistice. Cea mai bună partidă a tânărului jucător a fost cea împotriva celor de la Suadiye Basketbol Kulubu, când a reușit 25 de puncte, 15 recuperări și 4 pase decisive pentru un indice de 43 de unități la capitolul eficiență.

Somăcescu a terminat turneul cu medii de 9,8 puncte, 10,5 recuperări, 3,3 pase decisive, 7,5 intercepții pentru un indice de 24,5 la eficiență.

  • ACS Dan Dacian, antrenată de Ciprian Enache, a avut un parcurs mai bun decât cel al clujenilor și a reușit să câștige trei din cele patru partide disputate.

ACS Dan Dacian - KK Flash (Serbia) 73-64
ACS Dan Dacian - Varese (Italia) 52-94
ACS Dan Dacian - BC DIV Belgrad (Serbia) 78-58
ACS Dan Dacian - SBK Junio Levice (Slovacia)  75-62

Alexandru Moroșanu a fost principalul remarcat al echipei din București, acesta a terminat turneul cu medii de 17,5 puncte, 16,5 recuperări și 2,3 capace pentru un indice de 22,8 la eficiență. Cea mai bună partidă a acestuia a fost ultima, cea împotriva echipei gazdă, când a reușit 24 de puncte și 27 de recuperări pentru un indice la eficiență de 42 de unități. S-au mai remarcat, Matei Vasile cu 2,3 pase decisive pe partidă și Alexandru Rădulescu cu 3,1 intercepții. 

În cadrul turneului de la Levice a evoluat și românul David Constantin Damian. Acesta evoluează la echipa spaniolă CB Alcala.Cea mai bună partidă reușită de acesta a fost cea împotriva celor de la USK Praga, partidă în care a reușit 7 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. 

  •  LPS Bihorul Oradea a participat între 7 și 10 noiembrie la un turneu la Komarno, în cadrul aceleași categorii de vârstă. Echipa antrenată de Alin Roșu s-a întors acasă cu o victorie din patru partide disputate.

 LPS Bihorul Oradea -Tigers Ostrava 48-97
 LPS Bihorul Oradea - Porsche Akademie 62-86
 LPS Bihorul Oradea - BC Teiwaz 60-56
 LPS Bihorul Oradea -Swiss Krono Zary 38-85

 Liderul echipei a fost Alexandru Novac Iuhas, acesta a terminat cu medii 12.7 puncte, 3.7 recuperări, 3.3 intercepții și 1 pase decisive pentru 6,3 la capitolul eficiență. Mihai Alexandru Baneș a fost cel mai bun recuperator al partidei cu o medie de 5 recuperări pe partidă.

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!