Stiri Juniori U16 Masculin

Decizie „pe repede înainte” luată de Comitetul Executiv, înaintea turneului U20 de la Sighetu Marmației

Decizie „pe repede înainte” luată de Comitetul Executiv, înaintea turneului U20 de la Sighetu Marmației

Comitetul Executiv al FRB s-a întrunit într-o ședință pe 10 ianuarie anul curent la sediul FRB, pentru a decide un lucru aparent banal.

Șefii FRB au decis să dea dezlegare pentru un turneu U20 mai multor jucători de la echipele de seniori, în acord cu articolul 6.25 din RGOCB.

Astfel, Carla Popescu, Sonia Cazacu și Radu Voinescu au primit dreptul de a juca în Campionatul Național U20, întrucât sunt „componenti ai loturilor nationale in sezonul 2018-2019 si posibil in loturile nationale pentru 2020”.

Cei care nu au beneficiat de această mărinimie din partea FRB sunt jucătorii Teodora Călin, Ana Niculescu, Cristian Mocrițchi și Livia Moraru, după cum arată comunicatul FRB:

„In cadrul sedintei Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Baschet din data de 10.01.2020 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1. Antrenorul federal Claudiu Fometescu a prezentat solicitarile mai multor jucatori si jucatoare, componenti ai unor echipe de seniori, pentru a primi acord de joc pentru Campionatul National U20. Conform art. 6.25 din RGOCB, numai jucatorii din loturile nationale extinse pot beneficia de acordul de joc pentru Campionatele Nationale de juniori, astfel ca, sportivii Calin Teodora, Niculescu Ana, Mocritchi Cristian si Moraru Livia, nu indeplinesc aceasta conditie. Pentru jucatorii Carla Popescu, Sonia Cazacu si Radu Voinescu, componenti ai loturilor nationale in sezonul 2018-2019 si posibil in loturile nationale pentru 2020, se supune la vot acordarea dreptului de joc pentru Campionatul National U20. Cu majoritate de voturi, jucatorii Carla Popescu, Sonia Cazacu si Radu Voinescu, primesc acord de joc pentru Campionatul National U20. Urmare a discutiilor purtate, se propune Consiliului Director ca, incepand din sezonul urmator, sa se abroge art. 6.25 din RGOCB.

2. Deciziile Comitetului Executiv vor fi prezentate spre informare membrilor Consiliului Director la proxima sedinta.”

Articolul 6.25 din RGOCB prevede că:

„In situatii exceptionale pentru jucatorii loturilor nationale extinse, Consiliul Director poate sa acorde drept de joc pentru jucatorii din echipele din LNB si care au jucatori juniori si nu au echipe de juniori inscrise in CN U18 si U20 la masculin, sau CN U16, U18, U20 la feminin, pot imprumuta acesti jucatori la alte structurii sportive unde pot juca la categoria lor de varsta, FRB eliberand un acord de joc o singura data pe an competitional, la o singura echipa. Solicitarea trebuie sa fie efectuata astfel ca jucatorul in cauza sa participe efectiv la un numar minim de 5 jocuri inainte de Turneul Final”.

Din informațiile baschet.ro, următorul Consiliu Director are loc pe 20 ianuarie. De unde graba FRB de a da această decizie prin Comitetul Executiv și a nu aștepta întâlnirea din 20 ianuarie?

Păi zilele acestea are loc un turneu U20 masculin la Sighetu Marmației unde trebuia să joace neaparăt un anumit sportiv legitimat la o echipă de seniori care nu are formație la această categorie de vârstă. Așa că s-a găsit această metodă pe repede înainte pentru ca sportivii de lot să primească dezlegare, asemănătoare cu o Ordonanță de Urgență dată de Guvern. Asta chiar dacă logica spune că un turneu U20 ar fi mult mai avantajos unor jucători de echipe de seniori care nu sunt selecționați la loturile naționale.

Rămâne de văzut ce măsuri va lua Consiliul Director pe această speță pe 20 ianuarie.

*foto: facebook Federația Română de Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • Venus :

    De ce?
    De ce doar jucatorii de perspectiva pentru loturile nationale au voie sa joace baschet in Romania?
    Si cine hotaraste cine e de perspectiva?
    Cei 5 membrii prezenti la sedinta?
    Pe de o parte unii se plang ca nu exista jucatori autohto i dar pe de alta parte FRB lasa sa joace doar jucatorii pe care ii considera de perspectiva.
    Adica unul.
    E un non-sens total in FRB!

    cu 4 ani în urmă (16.01.2020) Raspunde
  • Darladarla :

    “Un anumit sportiv legitimat la o anumita echipa de seniori care nu are formatie la aceasta categorie”
    Daca tot incercati sa insinuati anumite lucruri, dati si un nume, nu va mai ascundeti dupa deget. Acest sportiv a castigat anul trecut campionatul de u20 alaturi de echipa din Galati, fiind premiat si cu titlurile de MVP,cosgheter si component al celor mai buni 5 ai turneului. Gasiti-va alt subiect despre care sa vorbiti ca asta va cam depaseste din start deoarece turneul a avut loc la Brasov.. va sun eu daca e, gunoaielor

    cu 4 ani în urmă (18.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!