Stiri Juniori U16 Masculin

Monika Brosovszky: „Jucătoarele au luptat din greu, am doar cuvinte de laudă pentru ele”

Valentin Todea

Valentin Todea
26.10.2018

Naționala feminină U18 de baschet 3x3 s-a întors de la Jocurile Olimpice de la Tineret desfășurate în Buenos Aires, Argentina, cu un bilanț de o victorie și trei înfrângeri. Reprezentativa tricoloră alcătuită din Maria Ferariu, Carla Popescu, Sonia Cazacu și Ilinca Păun, condusă de pe margine de Monika Boriga-Brosovszky, a înregistrat următoarele rezultate:

România – Germania 16-18
Iran – România 14-18
România – China 14-18
Ungaria – România 21-10

Revenită din America de Sud, Monika Brosovszky a participat la meciul de campionat dintre ICIM Arad și CSM Târgoviște, cu această ocazie vorbind la finalul jocului despre experiența de la Jocurile Olimpice de Tineret:

„A fost un vis devenit realitate, mai exact nici nu știu dacă aș fi îndrăznit să visez că voi ajunge vreodată la Jocurile Olimpice, chiar de tineret. Dacă aș fi participat ca jucătoare, ar fi fost cireașa de pe tort pentru mine. A fost o experiență minunată, unică, și vreau să cred că acum viața îmi dă înapoi tot ce am muncit eu și tot ce am făcut pentru baschet. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, și în primul rând Federației, domnului președinte, și tuturor care au ajutat ca eu să conduc naționala 3x3 de tineret la acest eveniment.

Le felicit pe fete, le mulțumesc din suflet pentru că într-adevăr nu avem experiența necesară, este prima participare de acest gen a României la 3x3, fetele au muncit și au luptat exemplar. În afară de meciul pierdut cu Ungaria, în care erau și obosite, și s-a acumulat stresul și oricum nu mai aveam șanse de calificare, în rest în toate meciurile au luptat din greu și au ținut aproape de adversar. Am doar cuvinte de laudă pentru ele.”

Despre motivația dată de această participare, Monika a declarat:

„Vreau să rămân lângă acest sport, și lângă orice sport de fapt, sunt om de sport, am crescut cu sport, am făcut toată viața mea sport, iubesc baschetul și sportul în general și oricine va avea nevoie de experiența mea, cât ar fi ea, mai multă sau mai puțină, depinde de viziunea fiecăruia, sunt deschisă să ajut și să fiu lângă sport.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!