Stiri Juniori U16 Masculin

România U16, înfrângere cu Belgia după un meci echilibrat

Eduard Popa

Eduard Popa
10.08.2019

România U16, înfrângere cu Belgia după un meci echilibrat

romania u16 infrangere baschet

România a pierdut în a doua zi a meciului din cadrul EuroBasket U16 masculin – divizia B. Tricolorii antrenați de Branko Cuic au pierdut partida desfășurată la Podgorica în fața Belgiei, scor 63-71, după un meci care s-a jucat în mare parte sub aspectul echilibrului.

România a reușit un prim sfert mai bun și a terminat secvența cu un run de 9-2, conducând cu 16-10 după primele 10 minute. În sfertul doi belgienii au început cu un parțial de 9-2, prin care au trecut la conducere, dar Dan Sucala a marcat 6 puncte consecutive iar Tudor Somăcescu a adus România la conducere la pauză, scor 26-24.

Tricolorii s-au desprins la opt puncte la începutul reprizei secunde. Belgia a răspuns cu un parțial de 6-0. De altfel, elevii lui Branko Cuic au avut o cădere important în sfertul 3, belgienii au reușit un run de 22-3 iar după trei sferturi scorul era 39-50. România a avut un parțial de 15-5 la începutul sfertului patru, grație căruia a reintrat în meci. Cu toate acestea, finalul partidei a aparținut adversarilor noștri, pe fondul eliminării pe 5 faulturi a lui Ștefan Grasu, unui ethnic primit la bancă dar și după ce Somăcescu a suferit o mică entorsă și a fost nevoit să primească îngrijiri medicale.

Dan Sucală a reușit un meci foarte bun, cu 22 de puncte, 5 recuperări și 3 intercepții. Mezinul Tudor Somăcescu (născut 2005) a strâns 15 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții, în timp ce Marian Cochela a adunat 8 puncte și 9 recuperări.

Pentru România urmează a treia partidă, contra Slovaciei, cu începere de la ora 19:15. Meciul va fi în direct pe canalul de youtube al FIBA. Până acum elevii lui Cuic au o victorie și o înfrângere.

*foto: captură youtube

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii