Stiri Juniori U16 Masculin

România, victorie cu Bosnia-Herțegovina în primul meci la europeanul U16 feminin, divizia B

România, victorie cu Bosnia-Herțegovina în primul meci la europeanul U16 feminin, divizia B

Naționala feminină U16 a României a deschis cu un succes europeanul categoriei, divizia B. Partida dintre Bosnia-Herțegovina și reprezentativa noastră s-a încheiat cu 47-54, pe sferturi: 10-16, 10-14, 13-18, 14-6. Tricolorele au condus toată partida, cu un ecart maxim de 16 puncte. Acestea au făcut diferența cu reușitele de la distanță. Alexandra Cătălina Ion a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte și Paloma Janin Cucu a fost cea mai eficientă jucătoare, cu 18 puncte, 9 recuperări și 8 intercepții.

Bosnia-Herțegovina a început meciul cu Uma Bobic, Amela Kurtalić, Amina Kamerić, Ivana Krajina și Azra Niksic. Mădălin Piperea le-a trimis în primul 5 al României pe Paloma Janin Cucu, Adrienn Ioachim, Alexandra Cătălina Ion, Laura Bota și Anisia Croitoru.

Cucu a deschis scorul cu o reușită din spatele semicercului. Aceeași Cucu și Ion au scuturat plasa de la distanță, iar Croitoru a dus scorul la 1-12 la jumătatea sfertului. Diferența s-a menținut între 5 și 7 puncte în următoarele minute. La prima pauză tabela arăta 10-16.

S-a înscris puțin în primele două minute ale sfertului secund, doar două puncte în dreptul Bosniei. Croitoru a marcat de la linia de fault primul punct al tricolorelor în această perioadă de joc. Cucu, Ion și Drăgușin au dus România la +10 cu noi reușite de afară. Aceasta avea să fie diferența la pauza mare, când scorul a fost 20-30.

Repriza secundă a început cu reușite de la distanță semnate de Kurtalić și Ion. Au fost mai mult de două minute în care nu s-a înscris din acțiune, iar tricolorele și-au mărit ecartul la 13 puncte de la linia de fault. România a ajuns la cea mai mare diferență în minutul 28, când scorul era 30-46 după o nouă triplă a lui Ion. La ultima pauză tabela arăta 33-48.

Sfertul patru a fost singurul pe care reprezentativa noastră nu și l-a adjudecat. Ion și Ercean au marcat cele șase puncte ale tricolorelor în acest sfert cu reușite de la distanță. Scorul era 38-54 cu șase minute rămase din joc. Tricolorele nu au mai fost la fel de precise din spatele semicercului, au ratat și de la linia de fault și din apropierea panoului, astfel că nu au mai punctat în timpul rămas din joc. Bosnia-Herțegovina a încheiat partida cu un run de 9 puncte și scorul final a fost 47-54.

Ambele echipe au terminat cu 17 coșuri din acțiune și 10 libere transformate. Tricolorele au avut un procentaj mult mai bun la aruncările de un punct, 66,7% (10/15) față de 38,5% (10/26). Elevele lui Mădălin Piperea au făcut diferența cu reușitele din spatele semicercului, 10 triple (din 42 încercate) față de 3 (din 19). Bosnia-Herțegovina a marcat mai mult din semicerc, 14 coșuri de două puncte (din 42) față de 7 (din 27). La recuperări scorul a fost 56-48.

Alexandra Cătălina Ion a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte (5x3), plus 8 recuperări. Paloma Janina Cucu a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren cu 18 puncte (3x3), 9 recuperări, 3 assist-uri și 8 intercepții (22 eficiență). Pentru România au mai înscris: Drăgușin 5 puncte (5 recuperări), Croitoru 3 puncte, Ercean 3 și Bota 2 puncte (7 recuperări). Uma Bobic a fost cea mai bună marcatoare a învinselor cu 18 puncte (7 recuperări), urmată de Kurtalić cu 9 puncte (10 recuperări).

Tricolorele sunt pe locul trei în grupa A după meciurile din prima zi. Serbia conduce grupa după ce s-a impus cu 49-72 în fața Islandei, iar Slovenia este pe doi după 60-47 cu Muntenegru. În celelalte grupe au fost două echipe care au trecut de suta de puncte înscrise. Belarus a învins Albania cu 104-24 în grupa B, iar Olanda a trecut de Macedonia de Nord cu 101-24 în grupa D.

România joacă și astăzi ultimul meci al grupei A. Elevele lui Mădălin Piperea întâlnesc Muntenegru de la ora 18:15. Jocul va putea fi urmărit aici. În grupa A se mai dispută astăzi Slovenia vs Islanda (ora 13:45) și Serbia vs Bosnia-Herțegovina (16:00).

*foto: facebook BG Basket

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!