Stiri Juniori U16 Masculin

Se dă startul celei de-a doua ediții a Jr. NBA League România

Se dă startul celei de-a doua ediții a Jr. NBA League România

Anul trecut, BTarena din Cluj-Napoca a găzduit pentru prima oară o competiție NBA dedicată copiilor din România. La startul acesteia s-au aflat 30 de echipe ale școlilor clujene, care timp de câteva luni s-au luptat pentru câștigarea trofeului.

În 8 decembrie 2018, Sala Polivalentă a găzduit finalele celor două conferințe și apoi finala mică și finala mare. Campioana primei ediții a Jr. NBA League România a fost San Antonio Spurs, formație ce a trecut în ultimul act de Indiana Pacers. A urmat o premiere foarte frumoasă și apoi copiii și părinți și-au putut face poze cu Ghiță Mureșan, singurul român ajuns în NBA.

Anul acesta, Federația Română de Baschet împreună cu Asociația Județeană de Baschet Cluj organizează, pentru al doilea an consecutiv, Jr. NBA League. Competiția va fi dedicată elevilor aflați în clasele I-IV, din peste 25 de școli.

Luni, 23 septembrie, de la ora 17:00, Sala Sporturilor „Horia Demian” va găzdui Draftul Jr. NBA League. Cele 30 de echipe din liga nord-americană de baschet vor fi atribuite școlilor participante, care mai târziu se vor duela după același sistem ca în NBA (două conferințe, șase divizii).

Iată care este programul celei de-a doua ediții a Jr. NBA League România:

  • DRAFT JR. NBA LEAGUE - 23 SEPTEMBRIE 2019

Draft-ul este evenimentul care stabilește echipele NBA pe care fiecare școală le va reprezenta. Fiecare ligă are 30 de echipe școlare care reprezintă una dintre cele 30 de echipe din NBA.

  • SEZONUL REGULAT - OCTOMBRIE-NOIEMBRIE 2019

30 echipe - 2 conferințe (Est și Vest), cu 15 echipe în fiecare conferință SEZON REGULAT - fiecare echipă joacă împotriva celorlalte echipe inter-divizionare cel puțin de două ori (tur-retur), ceea ce înseamnă că fiecare echipă joacă cel puțin 8 jocuri.

  • PLAY-OFF - DECEMBRIE 2019

Primele 8 echipe din fiecare conferință cu cel mai bun punctaj victorii - înfrângeri vor avansa în Play-Off.

  • FINALELE JR. NBA LEAGUE - DECEMBRIE 2019

La ediția din 2018, au participat 421 de elevi și 45 de profesori din 25 de școli clujene.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!