Stiri Juniori U16 Masculin

Tricolorii U16 au început europeanul cu o victorie în fața Austriei

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.08.2019

Tricolorii U16 au început europeanul cu o victorie în fața Austriei

Naționala masculină U16 a României a început cu o victorie Campionatul European, divizia B, de la Podgorica. Partida dintre Austria și reprezentativa noastră s-a încheiat cu 84-89, pe sferturi: 20-25, 19-19, 20-20, 25-25. Austriecii au avut un început mai bun și s-au distanțat la 7 puncte în primul sfert. Tricolorii au preluat conducrerea, dar adversarii au revenit în față în câteva rânduri. România s-a distanțat decisiv în sfertul patru, la 15 puncte cu mai puțin de trei minute rămase din joc.

Austria i-a avut în primul 5 pe Miro Zapf, Obinna Ndukwe, Noah Oguamalam, Joshua Schonback și David Fuchs. Branko Cuic a început meciul cu Alexandru Pașca, Dan Sucală, Vlad Marinău, Ștefan Grasu și Marian Cochela.

Sucală a deschis scorul, iar Fuchs a înscris prima triplă a partidei, în minutul 3. Marinău i-a readus pe tricolori în față, dar austriecii au răspuns cu un run de 8 puncte pentru 11-4. Diferența de 7 puncte a fost cea mai mare pe care Austria a avut-o în acest meci. România a revenit și a trecut la conducere după tripla lui Somăcescu. Licurici și Mandisodza au dus ecartul la +7 pentru reprezentativa noastră, iar la prima pauză scorul era 20-25.

Austriecii au egalat la 25 în debutul sfertului secund. Grasu a readus avantajul în tabăra tricoloră cu un 3 points-play, dar din nou adversarii au reușit 8 puncte la rând pentru 35-30. Grasu și Sucală au răspuns cu 11 puncte și au dus scorul la 35-41. La pauza mare tabela arăta 39-44. România s-a dus la 7 puncte în față și în startul reprizei secunde, dar austriecii au revenit și au trecut în față cu 53-52. Cele două echipe au alternat la conducere în următoarele minute, cu finalul sfertului aparținând băieților noștri. La ultima pauză scorul era 59-64.

Zapf și Năstruț au marcat din spatele semicercului în debutul sfertului patru. Tricolorii au ridicat ritmul și au reușit să pună cea mai mare diferență pe tabelă în minutul 38, la 71-86. Până la final România a mai înscris doar 3 puncte, iar austriecii au profitat și de câteva schimbări și au redus diferența. S-a încheiat 84-89 și România începe cu o victorie participarea la Campionatul European U16, divizia B, de la Podgorica.

Tricolorii au făcut diferența cu 54 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 42. 38 de puncte au marcat jucătorii intrați de pe banca României, față de 31. Elevii lui Branko Cuic au reușit 31 de puncte după 28 de mingi pierdute în dreptul adversarilor. Austria a înscris 28 de puncte după 14 turnovers ale tricolorilor. Românii au condus 30:42 minute, în timp ce austriecii doar 8:06 minute. România a avut 33 de reușite din acțiune din 71 de încercări (46,5%) față de 32/66 (48,5%). Tricolorii au marcat 29 de coșuri de două puncte, 4 triple și au transformat 19 libere, față de 24/8/12.

Ștefan Grasu a fost coșgheterul partidei cu 25 de puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. Dan Sucală l-a urmat cu 24 de puncte, plus 5 intercepții. Pentru România au mai înscris: Somăcescu 12 puncte (7 recuperări), Năstruț 11 puncte (3x3), Licurici 9 puncte, Mandisodza 6 puncte (5 recuperări) și Marinău 2 puncte.

Patru austrieci au încheiat în double-digits. David Fuchs a fost cel mai bun marcator al învinșilor cu 18 puncte (5 recuperări). L-au urmat Schonback cu 15 puncte (9 recuperări), Zapf cu 11 puncte (5 recuperări) și God cu 10 puncte (6 recuperări).

În prima etapă din grupa D Finlanda a învins Marea Britanie cu 63-57, iar Belgia a obținut cel mai clar succes, 82-52 cu Slovacia. Primele două din cele patru grupe obțin calificarea în sferturile de finală.

Astăzi România întâlnește Belgia, de la ora 17:00. Jocul va fi transmis în direct aici. De la aceeași oră se dispută meciul dintre Finlanda și Austria, iar Slovacia și Marea Britanie vor juca de la 19:15.

2 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Am gresit !
    Am contestat selectia tanarului Somacescu gandindu-ma ca este mult prea crud pt o astfel de competitie. Am gresit !Tudor a fost unul dintre jucatorii buni ai echipei, cel putin la nivel statistic, atat in meciul cu Austria cat si in infrangerea de astazi cu Bulgaria.
    Se pare ca la Cluj mai apare un jucator de mare perspectiva. Sper sa fie sanatos si sa nu renunte ca Tim Ghita la prima nedreptate.

    cu 4 ani în urmă (09.08.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      E ok
      A făcut și azi un meci foarte bun. El și Sucala au fost cei mai constanți. Dacă prindea și Grasu o zi puțin mai bună, am fi câștigat.

      cu 4 ani în urmă (09.08.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii