Stiri Juniori U16 Masculin

Turneu Final U16F: ACS Champions București, campioană după ce s-au impus în finală contra CSS Bega Timișoara

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
19.05.2019

Turneu Final U16F: ACS Champions București, campioană după ce s-au impus în finală contra CSS Bega Timișoara

champions

Duminică, 19 mai, Sala Agronomia din București a găzduit ultimele două partide ale Turneului Final U16 Feminin.

În ziua inaugurală, cea a semifinalelor, CSU Brașov a întânit CSS Bega Timișoara, partidă ce a început cu un joc mai bun al primei echipe menționate, însă elevele Veronicăi Gavrilă au reușit din nou o revenire spectaculoasă, câștigând toate cele 3 sferturi rămase, scor final 47-50.Cea de-a doua partidă a zilei le-a avut ca protagoniste pe ACS Rookies Oradea și ACS Champions București, începând cu un prim sfert dominat de bucureștence, urmat de două reprize echilibrate. În final, gazdele au reușit să revină la jocul foarte bun în ultimele 10 minute și să se impună cu scorul de 57-48.

Astfel, finala mică a turneului avea să le pună față în față pe ACS Rookies Oradea și CSU Brașov, urmând ca ACS Champions București și CSS Bega Timișoara să se lupte pentru titlu.

Finala mică a fost una foarte echilibrată, cu multe schimbări de lider, ambele echipe având câte două sferturi câștigate, încă bihorencele au fost mai inspirate în ultimele 10 minute, reușind în final să se impună cu scorul de 52-58.Cele mai importante jucătoare ale acestora au fost Anisia Croitoru, cu 29 de puncte, 19 recuperări, 3 pase decisive și un indice de eficiență de 48, Ioana Vereș, cu 14 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 5 mingi câștigate și Alice Făgărășeanu, autoarea a 5 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.De la CSU Brașov s-au remarcat Ioana Ileș, cu 16 puncte, 7 recuperări și 2 mingi câștigate și Alexia Frîncu, marcatoarea a 22 de puncte, la care a adăugat 12 recuperări, 2 pase decisive și 6 mingi câștigate.

Finala mare, în schimb, a început cu un prim sfert dominat total de bucureștence, câștigat la o diferență de 10 puncte, însă oaspetele s-au impus în următoarele două secvențe la diferențe de 2, respectiv 6 puncte. Elevele lui Alexandru Șerban au început astfel ultimul sfert cu un avantaj de doar 2 puncte, însă pe baza unui joc ofensiv mai slab pentru ambele formații, cu un total de doar 16 puncte marcate în ultimele 10 minute, ACS Champions București a reușit să se impună, scor final 50-46, devenind campioanele U16 feminin, după ce în anul 2018 acestea au obținut locul 3.

Din echipa campioană s-au remarcat: Alexandra Cătălina Ion( 22 de puncte, 19 recuperări, 5 pase decisive, eff 29 ), Jessamine Murdzek( 7 puncte, 12 recuperări, o pasă decisivă, eff 12) și Daria Brașovan( 10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive ).

De cealaltă parte au ieșit în evidență: Diana Balașiu( 5 puncte, 6 recuperări, o minge câștigată ), Andreea Penea( 13 puncte, o recuperare, o pasă decisivă, 5 mingi câștigate ) și Ana Ivan( 12 puncte, 11 recuperări, 3 mingi câștigate).

 

*SURSA foto: facebook ACS Champions București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii