Stiri Juniori U16 Masculin

U20 M. Victorie dramatică pentru Agronomia în fața celor de la Aurel Vlaicu

Eduard Popa

Eduard Popa
23.04.2018

u20 masculin baschet

Știința București a trecut de CSO Voluntari, cu scorul de 100-52, și Agronomia București a trecut după două reprize de overtime de CN Aurel Vlaicu, în prima zi a turneului final U20 Masculin care se desfășoară la Sala Agronomia din Capitală.

În primul meci al zilei Știința București nu a dat nicio șansă celor de la CSO Voluntari. Profitând de o talie mult mai mare, fostele „Bufnițe” au câștigat la 48 de puncte. Scorul pe sferturi a fost 30-9, 20-15, 25-19 și 25-9, toate în favoarea bucureștenilor, într-o partidă în care învingătorii au avut 23 de recuperări ofensive. Alex Coconea a fost performerul meciului, cu 24 de puncte și 19 recuperări, Antonio Năsturescu a marcat 22 de puncte, Daniel Ioniță 15 puncte și 16 recuperări iar Dan Stoica 13 puncte. De partea cealaltă Mihai Drăgilă a avut 12 puncte, Valentin Zamfirache 11 și Adam Toth și Cristi Mâinea câte 10 puncte.

Al doilea meci al zilei a fost unul mult mai echilibrat. CNAV a început mai bine meciul și după coșul lui Petru Popescu scorul arăta 8-4 pentru Vlaicu. Milos Markovic și Radu Voinescu au readus însă Agronomia în avantaj, dar ultimele două puncte ale sfertului au fost puse de George Vlad, care a egalat scorul la 20. Același George Vlad a intrat on fire în sfertul al doilea și a pus 9 puncte consecutive pe tabelă și Nicu Ciucă a ținut CNAV în avantaj grație recuperărilor sale ofensive. Același Markovic, ajutat de Luca Vasile au readus gazdele pe tabelă și la sfârșitul primei reprize, CNAV avea un avantaj de 2 puncte, scor 37-35.

Sfertul trei a început furtunos pentru Vlaicu. Aceștia au pus un run de 14-2, cu Șerbănescu și Petru Popescu în prim plan (51-37). Gazdele au răspuns cu un run cel puțin la fel de impresionant, cu aceeași Markovic și Luca Vasile în prim-plan, iar după 30 de minute CNAV avea un avantaj minim pe tabelă, scor 55-54.Prima parte a sfertului patru i-a avut la timonă pe cei de la Agronomie, care prin Chițu și Voinescu au ajuns în avantaj, scor 70-63. Cu toate acestea Markovic a ieșit pe 5 greșeli personale, fapt ce le-a permis celor de la Vlaicu să reintre în meci, prin Popescu și George Vlad, în absența pivotului Ciucă, și el ieșit pe 5 greșeli. Popescu a avut șansa să câștige meciul la linia de fault, dar a băgat doar 1/2, iar Voinescu a ratat un coș de 3 puncte pe finalul timpului regulamentar. Astfel încât meciul a intrat în prelungiri.

Prima repriză de overtime a fost un festival de libere înscrise sau ratate. George Vlad a egalat meciul la 76, cu o pătrundere excelentă, iar Macavei a ratat șansa câștigării partidei. În absența lui Ciucă, Theodor Duca a avut șansa să devină eroul partidei, marcând șase puncte în a doua repriză de prelungiri, grație cărora scorul a ajuns la 83-80. Luca Vasile a pus două libere pentru Agronomia, iar la inbound conducătorul de joc George Vlad a fost sancționat cu un fault ofensiv pe repunere, grație căruia mingea a revenit la gazde iar cel alintat „Smeagol” de colegi a ieșit pe 5 faulturi. Radu Voinescu a reușit un lay up spectaculos cu care a readus Agronomia în față pe tabelă și a stabilit scorul final la 84-83, după ratarea lui Theo Duca.

Radu Voinescu a fost cel mai bun marcator pentru gazde, cu 19 puncte, Milos Markovic a adunat 17 puncte și 16 recuperări iar Luca Vasile 16 puncte. De partea cealaltă, Geoge Vlad și Petre Popescu au înscris fiecare câte 24 de puncte, Nicolae Ciucă 13 puncte și 9 recuperări, Theodor Duca 10 puncte și 14 recuperări și Octavian Șerbănescu 8 puncte și 20 de recuperări.

Au mai rămas de jucat următoarele partide:

Ora 11:30 CSO Voluntari - CS Agronomia București

Ora 13:30 CN Aurel Vlaicu - CSU Știința București

Miercuri, 25 aprilie

Ora 11:30 CN Aurel Vlaicu - CSO Voluntari

Ora 13:30 CSU Știința București - CS Agronomia București

*foto: Alina Cojocaru/Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!