Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

CSU Știința Slam București revine cu patru victorii din turneul EYBL U17

CSU Știința Slam București revine cu patru victorii din turneul EYBL U17

CSU Știința Slam București a participat în perioada 18-21 noiembrie în primul turneu EYBL - CE Region organizat la categoria U17, contând pentru Grupa A. Turneul s-a desfășurat în Ungaria, la Sopron, formația din capitală obținând victorii pe linie.

Echipa antrenată de Ionuț Bâscoveanu a debutat în fața formației gazdă, Academia Sopron, maghiarii aflându-se la conducere o singură dată (4-3), de unde Știința a preluat conducerea și a controlat în totalitate meciul. Diferența maximă s-a înregistrat pe parcursul sfertului al doilea (41-18). Rareș Nicolae a fost remarcatul acestui joc, cu 28 de puncte (8/10 de 3 puncte), 8 recuperări și un indice al eficienței de 35 de unități.

Au urmat două jocuri câștigate categoric, cu London Elite și International BA Munchen, în disputa cu britanicii mai bine de jumătate din punctele românilor venind din paint. De asemenea, în aceste jocuri au fost cel puțin trei jucători ai Științei cu double figures la final.

Ultimul meci din Ungaria pentru bucureșteni a avut loc duminică (21.11), în fața Basketball Dreams Academy Gran Canaria, duel adjudecat la 20 de puncte diferență de reprezentanta României. Ibericii n-au condus niciodată în această încleștare, în care Alexandru Pârjolescu a încheiat ca principal marcator al Științei (17 puncte, 9 recuperări).

Pe lângă Știința Slam București a existat încă o formație neînvinsă, fiind vorba despre Varese Academy Basketball, tot cu 4-0 bilanț.

Rareș Nicolae (21.5 puncte) și Andrei Oinaru (15.3 puncte) au avut cele mai bune medii din tabăra Științei, Oinaru trecându-și în cont și 11.5 recuperări. Lider la pase decisive a fost Mihnea Vlaicu (4.3 assist-uri), în timp ce Rareș Nicolae și David Orbulescu au avut peste 40% procentaj la aruncările de 3 puncte.

Rezultatele Științei Slam București în turneul EYBL U17 de la Sopron:

Joi (18.11) – Sopron Academy – Știința București 88-98

Vineri (19.11) – Știința București – London Elite 97-65

Sâmbătă (20.11) – International BA Munchen – Știința București 48-75

Duminică (21.11) – Știința București – Basketball Dreams Academy 87-67

Al doilea turneu EYBL – CE Region la categoria U17 va avea loc în luna ianuarie 2022 la București, perioada exactă a desfășurării meciurilor nefiind încă anunțată.

 

*foto: EYBL / Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!