Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Știința București, fără greșeală la finalul primului turneu EYBL

Știința București, fără greșeală la finalul primului turneu EYBL

CSU Știința București a terminat cu patru victorii primul turneu al Grupei A din European Youth Basketball League – Central Europe Region la categoria U16. Pe lângă bucureșteni, U-BT Cluj-Napoca are de asemenea un parcurs imaculat după turneul de la Komarno (11-14 noiembrie).

Știința a debutat în forță, cu un succes concludent în fața lui NTSV-Wildcats Hamburg, cu toate sferturile adjudecate și un avantaj maxim de 37 de puncte. Toți titularii formației din capitală au terminat în double figures.

Disputa cu USK Praga a adus o diferență mai mică la final, asta după o primă repriză echilibrată, în care bucureștenii nu s-au putut desprinde încă decisiv. Revenirea de la cabine a consemnat un parțial de 24-6 pentru Știința, care a abordat finalul cu un avantaj liniștitor. Mihnea Vlaicu s-a evidențiat în mod special, cu 21 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Fără emoții a decurs și duelul cu BBA Komarno, slovacii neavând niciodată avantaj pe tabelă. Știința București a controlat trei din patru sfertul, cedându-l pe ultimul în favoarea gazdelor turneului. În acest meci, băieții lui Cristian Georgescu au reușit 68 de puncte din paint, din spatele arcului de cerc trecându-și în cont doar 4 din 17 aruncări.

În fine, disputa cu Academia Sopron a pornit cu 2-0 pentru maghiari, de unde Știința a produs un run de 18-6. Cu excepția sfertului secund, gruparea din capitală a câștigat fiecare parțial cu aproape 12 puncte diferență în medie. David Orbulescu a fost remarcatul partidei, cu 20 de puncte, 12 recuperări și 7 intercepții.

Patru titulari au avut peste 10 puncte în medie în acest turneu, lista conducând-o David Orbulescu (15.5). Mihnea Vlaicu a fost principalul pasator (4.3 assist-uri), iar Andrei Mirea a adunat statistici bune la două capitole, ajungând la un pas de double-double (9.8 puncte, 9.0 recuperări).

Rezultatele Științei București la Komarno:

Vineri (12.11) – NTSV-Wildcats Hamburg – CSU Știința 51-88

Sâmbătă (13.11) – USK Praga – CSU Știința 47-67

Sâmbătă (13.11) – CSU Știința – BBA Komarno 89-63

Duminică (14.11) – CSU Știința – Academia Sopron 75-41

Formația din capitală are 4-0 bilanț și conduce Grupa A, având coșaverajul mai bun decât U-BT, tot cu 4-0 bilanț. Al doilea turneu va fi la Budapesta în luna ianuarie, perioada exactă nefiind încă anunțată.

 

*foto: Facebook Știința București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!