Stiri Juniori U17 Masculin

Cluburile de juniori rămân cu teste RT-PCR înainte de startul turneelor

Cluburile de juniori rămân cu teste RT-PCR înainte de startul turneelor

La sfârșitul lunii februarie încep competițiile de baschet juvenil, după pauza cauzată de pandemia de covid-19. Din păcate pentru echipele angrenate în competiții, costurile vor fi destul de importante. 

Astfel, echipele din baschetul juvenil vor fi nevoite să administreze teste RT-PCR, atât sportivilor, cât și tuturor membrilor staff-ului, pentru a depista potențialele cazuri pozitive de covid-19. De asemenea, tot formațiile vor fi cele care vor plăti testele pentru oficialii partidelor. 

Potrivit unor surse baschet.ro, la ultima ședința a FRB s-a luat în discuție trecerea la teste rapide pentru depistarea covid-19, care mai întâi ar scurta perioada de carantină, dar sunt și mult mai ieftine, reducând povara financiară de pe seama echipelor. Însă, oficialii din partea Federației au anunțat că nu au răspuns clar din partea autorităților din domeniu. 

Asta pentru că Ministrul Sportului, Eduard Novak, n-ar fi reușit să îi înduplece pe oficialii din Sănătate de necesitatea testelor rapide pentru competițiile sportive. 

Așadar, până la un nou ordin comun al MTS și Ministerul Sănătății cu privire la noi norme de participare la competiții sportive, și baschetul juvenil va folosi testări de tip RT-PCR. 

Ori asta riscă să devină o povară imensă pentru cluburi, deci și pentru părinți, în contextul în care un test rapid este de mai bine de trei ori mai ieftin decât unul de tip PCR.

*foto: affidea.ro

Citește și:

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    foarte trist
    ... o parodie de campionat national, facut pe genunchi, doar la presiunea alegerilor.
    costuri uriase, pentru cateva meciuri, totul sub niste riscuri foarte mari.
    federatia nu absoarbe nici un fel de cost, marea majoritate a cluburilor sunt in prag de colaps, totul se va transfera la sponsorii-parinti...

    cu 3 ani în urmă (18.02.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!