Stiri Juniori U18 Feminin

TF U18 Feminin - CS Olimpia București se impune pe sirenă în finala Campionatului Național

TF U18 Feminin - CS Olimpia București se impune pe sirenă în finala Campionatului Național

CS Olimpia București a închis într-o manieră spectaculoasă finala CN U18 Feminin împotriva echipei CSȘ CSM Târgoviște, câștigând cu 64-61 duminică (15.05) în ultimul meci al Turneului Final de la București.

Târgoviște: Avășan, Ivan, Pricop, Dobă, Iancu

Olimpia: Georgescu, Ștefănescu, Stănescu, Panait, Monor

Primele două sferturi ale finalei s-au terminat cu scor asemănător, 15-12, de fiecare dată pentru Olimpia București și formația din capitală conducea la pauză cu 30-24. Târgoviște a redus inițial la un punct handicapul și apoi a preluat conducerea cu tripla lui Avășan pentru 34-31, menținându-și avantajul pentru intrarea în sfertul patru, 41-37.

Olimpia București a egalat la 43-43 și revenea la conducere cu tripla lui Monor (46-45), formația dâmbovițeană replicând apoi cu cinci puncte la rând și făcea 50-46. A venit rândul Olimpiei să prindă o serie bună și conducea, 55-52, cu puțin peste două minute până la final scorul fiind egal (55-55). Cinci încercări bune din spatele arcului de cerc au urmat, Maria Stănescu marcând 9 puncte în această perioadă, jucătoarea Olimpiei fiind cea care a decis finala cu un buzzer beater și gruparea alb-albastră s-a impus dramatic, 64-61.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Formațiile au avut procentaje asemănătoare de la distanță, cu 8 încercări bune din 21 de aruncări. Interesant este că toate reușitele lui Stănescu au venit pe finalul partidei, ea terminând cu 3/4 din spatele arcului de cerc.

Mihaela Panait (14 puncte, 11 pase decisive, 6 recuperări, 5 intercepții) și Giulia Monor (11 puncte, 6 recuperări) au condus lista marcatoarelor pentru Olimpia. Ana Ivan a ieșit în evidență cu 30 de puncte și 11 recuperări pentru CSȘ CSM Târgoviște, fiind principala marcatoare a finalei.

În finala mică, Dan Dacian București s-a impus clar în confruntarea cu CSȘ Nr. 4 Champions București, scor 72-48 și a obținut medaliile de bronz.

Clasamentul în urma Turneului Final CN U18 Feminin:

  1. CS Olimpia București
  2. CSȘ CSM Târgoviște
  3. Dan Dacian București
  4. CSȘ Nr. 4 Champions București
  5. CS Crișul Oradea
  6. LT Nagy Mózes Târgu Secuiesc
  7. Sportul Studențesc București
  8. CSȘ Sfântu Gheorghe

*foto: YouTube FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!