Stiri Juniori U18 Feminin

U18: Penultimul loc pentru România la Campionatul European Feminin - Divizia B

U18: Penultimul loc pentru România la Campionatul European Feminin - Divizia B

Naționala României a încheiat participarea la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B pe locul 17, după ce a trecut de Norvegia duminică, 9 iulie, în duelul ultimelor clasate. Tricolorele s-au impus cu 80 la 67 în ceea ce a fost singurul succes la acest turneu continental din Bulgaria.

România: Ioana David, Maria Stănescu, Bianca Sîrbu, Anisia Pușcașu, Delora Pricop

Norvegia: Anna Linnea Hovig Wikstrom, Aurora Sorbye, Fanny Dyngeland-Sunden, Lina Blanco, Sophia Priestley

Maria Stănescu și-a trecut numele pe lista marcatoarelor la un minut de la startul partidei și Priestley a transformat o liberă din două, iar Ioana David a încheiat cu layup o acțiune pentru 5-1. Norvegia a egalat în două rânduri și David a oprit apoi o perioadă mai puțin eficientă pentru cele două naționale (10-7) la jumătatea sfertului inaugural, iar Wikstrom a restabilit egalitatea apoi pentru scurt timp. Belegante a pus două puncte ușoare pe tabelă după o intercepție a tricolorelor la mijlocul terenului (18-13) și primul sfert s-a terminat cu 27 la 18 în favoarea „acvilelor”, după ce diferența a fost și de două cifre.

Tricolorele au refăcut un ecart de măcar 10 puncte în debutul celui de-al doilea sfert și Bara-Nemeth a punctat la 33-20, moment urmat de cinci puncte consecutive pentru nordice și Loredana Ion a cerut time-out. Run-ul Norvegiei s-a încheiat cu tripla Karinei Munteanu de la 36-27 și România a ajuns la +11 cu liberele Ioanei David și apoi Munteanu a înscris cu sticla pentru 43-31 cu două minute înaintea pauzei. Diferența la intrarea la vestiare a fost de 10 lungimi în dreptul „acvilelor”, 45-35.

Norvegia a început să recupereze treptat din handicap și a început mai bine repriza secundă (47-42) și cu tripla lui Dyngeland-Sunden ecartul a scăzut la un singur punct și a venit un timp de odihnă din partea României. Sîrbu a oprit run-ul de 11-2 în care s-a aflat Norvegia și a punctat pentru 49-46, iar de acolo tricolorele au putut să pună în decurs de câteva atacuri trei posesii între. Naționala României a continuat să se afle în avantaj și după al treilea sfert al partidei, 58-49, parțialul acesta fiind mai bun pentru nordice.

Sfertul decisiv a adus o eficiență foarte modestă pe plan ofensiv pentru cele două naționale în primele trei minute, Nemes și Wikstrom întrecându-se apoi prin reușite de la distanță pentru 65-54. Tricolorele au ajuns la borna celor 70 de puncte marcate prin tripla lui Belegante (70-55) și în cele din urmă diferența formată din două cifre s-a menținut până la final: 80-67.

România a obținut o singură victorie la Europeanul U18 Feminin - Divizia B, rezultatele din Bulgaria însemnând clasarea pe locul 17 din totalul celor 18 naționale prezente la Sofia.

Ilinca Belegante a fost cea mai eficientă jucătoare de pe parchet, ea totalizând 28 de puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac pentru +35 la eficiență. Ioana David și Bianca Sîrbu au fost următoarele marcatoare ale României, ambele cu 11 puncte.

Aurora Sorbye s-a remarcat cu 27 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții pentru Norvegia, iar Anna Wikstrom a secondat-o cu 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!