Stiri Juniori U18 Masculin

Care este legea care te lasă să joci baschet în curtea școlii

Care este legea care te lasă să joci baschet în curtea școlii

Cazul celor opt elevi constănțeni care jucau baschet în curtea școlii 29 din Constanța și au ajuns la secție cu duba, unde au fost amendați pentru tulburarea liniștii publice, a stârnit revolta pe internet și s-a viralizat în toate colțurile facebook-ului.

Interesant este că tinerii au fost amendați pentru că au încălcat articolul 13 din legea 61/1991 cu privire la tulburarea liniștii publice. Acest articol prevede că:

„Art.2 (13) pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităților publice centrale și locale, instituțiilor publice, instituțiilor de învățământ și spațiilor aparținând acestora, indiferent de destinația lor, regiilor autonome, societăților reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, partidelor sau altor formațiuni politice, organizațiilor guvernamentale și neguvernamentale, ambasadelor și reprezentanțelor altor state ori ale organizațiilor internaționale de pe teritoriul României, precum și ocuparea fără drept a terenurilor aparținând ambasadelor și reprezentanțelor sau a terenurilor situate în perimetrul acestora ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine”.

Pe de altă parte, însă, conform unui amendament adoptat în luna mai, inclus în legea nr. 55/2020:

„Articolul 43 (1) (…) Pe durata stării de alertă autoritățile locale au obligația să asigure accesul cetățenilor pentru desfășurarea activităților sportive în aer liber cu acordul CNSSU în parcurile localităților și pe terenurile de sport ale instituțiilor aflate în administrare”.

Așadar, pe perioada stării de alertă, curtea școlii ar trebui să rămână deschisă.

Drept urmare, cei care aveți un teren de baschet la o școală din apropriere puteți să mergeți liniștiți în afara orelor să aruncați la coș. În teorie, ar trebui să nu fiți amendați. Practic, dacă dați de un ofițer mai zelos, puteți cere în instanță anularea amenzii, cum au făcut și părinții copiilor constănțeni, potrivit pressone.ro.

*foto: g4media.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!