Stiri Juniori U18 Masculin

Fiasco total la Campionatul European U18, divizia A

Fiasco total la Campionatul European U18, divizia A

În perioada 22-30 iulie, orașul Nis din Serbia găzduiește Campionatul European U18, divizia A, turneu la care participă cele mai bune 16 naționale la această categorie de vârstă. Astăzi, 26 iulie, ar trebui să aibă loc optimile de finală ale turneului, însă rămâne de văzut dacă acestea se vor juca.

Până în acest moment, turneul din Serbia a fost un adevărat fiasco. Condițiile de joc nu au fost potrivite pentru a asigura siguranța jucătorilor. Mai exact, conform lui Jonathan Givony, jurnalist ESPN, din cauza ploii și a lipsei de aer condiționat, s-a creat condens într-o sală în care erau programate mai multe partide, lucru care a dus la multiple accidentări.

De asemenea, din cauza spărturilor în acoperișul sălii, una dintre partide a avut o întârziere de peste jumătate de oră. Drept urmare, jucătorii Turciei și cei ai Poloniei au decis să boicoteze finalul unui meci și, în ultimele cinci minute de joc, și-au pasat mingea de la unul la altul.

Pe lângă asta, în cursul zilei de marți, 25 iulie, Givony a anunțat că șase echipe (Finlanda, Grecia, Lituania, Slovenia, Spania și Turcia) au fost afectate de o infecție virală, care se manifestă prin febră, durere abdominală și diaree.

FIBA a publicat un comunicat despre această situație, informând că toți cei afectați sunt sub supervizarea constantă a doctorilor și a autorităților medicale locale. Conform lui Givony, toate echipele afectate stau la același hotel din Nis, Serbia.

Cele șase formații sunt implicate în patru din cele opt meciuri programate astăzi, 26 iulie, la Campionatul European U18, divizia A. Așadar, există posibilitatea ca jumătate dintre duelurile din optimi să nu se poată dispută.

În același timp, în Matosinhos, Portugalia, are loc Campionatul European U18, divizia B, la care participă și naționala masculină a României. Până în acest moment, tricolorii au adunat trei victorii și o înfrângere, iar astăzi, 26 iulie, de la ora 20:00, are loc duelul cu Estonia, decisiv pentru calificarea în sferturile de finală.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!