Stiri Juniori U18 Masculin

România U18 a pierdut la două puncte amicalul cu Polonia

România U18 a pierdut la două puncte amicalul cu Polonia

Naționala de baschet masculin U18 a României participă în acest final de săptămână, la Famalicao, la un turneu amical alături de naționalele Poloniei, Spaniei și Portugaliei. Tricolorii au fost cei care au deschis turneul prin jocul împotriva polonezilor.

Partida de vineri, 7 iulie, a început într-o notă promițătoare pentru „vulturi”, care i-au avut în primul 5 pe Son, Szentkuti, Șomăcescu, Diaconescu și Oinaru. Românii au condus la cinci puncte la puțin peste trei minute trecute din joc, de unde însă Polonia a prins un run de 10-2 și treptat s-a desprins la trei posesii, pentru ca sfertul de debut să se încheie cu 23-29. România a recuperat în multe momente handicapul și a venit la un punct în urmă, dar adversarii au avut puterea să răspundă și s-au desprins la cel mult 11 lungimi în prima repriză, iar scorul pauzei a fost 37-46.

Diferența maximă s-a înregistrat în primele minute din sfertul trei (40-52), de unde Șomăcescu, Oinaru și Blidaru au condus ofensiva tricoloră pentru reducerea deficitului și parțialul s-a încheiat cu 57 la 59. Szentkuti a completat revenirea și a egalat în debutul sfertului decisiv, polonezii fiind apoi ținuți fără punct marcat în ultimele trei minute ale partidei. Cu câteva secunde rămase din joc, România a avut șansa victoriei pe ultima posesie, dar Șomăcescu nu a găsit o aruncare suficient de deschisă și tricolorii au cedat cu 70 la 72.

Naționala condusă de Ciprian Enache a încheiat partida cu 50% din acțiune, procentajul triplelor fiind unul important, 41%, jumătate din reușite venind din partea lui Șomăcescu. Tricolorii au fost însă dominați la capitolul recuperărilor, în special la cele ofensive (8-18) și au pierdut 25 de posesii.

Tudor Șomăcescu a fost principalul marcator cu 19 puncte, 5 intercepții, 4 pase decisive și 3 recuperări, alături de 5/11 din spatele arcului de cerc. Pe lista marcatorilor și-au făcut loc Andrei Oinaru (14 puncte, 6 recuperări, 3 assist-uri), Lorenzo Diaconescu (12 puncte, 9 recuperări), Akos Szentkuti (10 puncte, 6 recuperări), Andreas Blidaru (8 puncte, 3/4 din acțiune), Sasha Son (4 puncte, 2 pase decisive) și Mihnea Vlaicu Popa (3 puncte, 2 pase decisive).

În lotul României pentru acest turneu din Portugalia se regăsesc și Vladimir Spârlac, David Fîntînă, Alexandru Moroșanu, Răducu Blaga, respectiv Călin Niță. Acesta din urmă a fost singurul care nu a intrat deloc pe parchet în meciul cu Polonia.

Următorul meci pentru „vulturi” are loc în această seară, 8 iulie, împotriva Portugaliei, gazda Campionatului European U18 Masculin - Divizia B. Partida va începe la ora 20.45 și va putea fi urmărită pe platforma FPB TV.

*foto: fiba.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Pro si contra
    Pros:
    -generatie buna dpdv al oamenilor mari
    -ofensiva buna
    -procentaje bunicele de afara

    Cons:
    -nu mi-a placut ca antrenorul nu l-a implicat pe Szenkuti mai mult in joc
    -rotatie foarte foarte scurta
    -in defensiva sunt jaloane
    -avem arfe si aere de mari jucatori (TS si Blidaru), suntem preocupati sa le aratam adversarilor ca sunt prea mici dupa ce dam un cos sau sa facem diferite celebratii la un cos de 3
    -Somacescu pare ca a adoptat stilul american de a fi depasit la fiecare actiune si de a cauta sa fie in centrul atentiei cand se loveste putin
    -antrenor lipsit de inspiratie
    -fundas care iti pierde 6 mingi (son)

    cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • peste_prajit:

      pro
      Nu va mai faceti sperante. Lotul acesta este format din cativa jucatori buni iar restul sunt aici doar pentru a beneficia de reclama pentru a putea obtine un contract banos in LNB si de care nu veti mai auzi peste cativa ani. Antrenorul este de fatada, trebuia sa fie cineva, oricine. Antrenor secund la o echipa proaspat retrogradata. Atat s-a putut.

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      My thoughts
      Arătăm tare prost la pozițiile 1 și 5:
      - la conducătorii de joc avem 3 oameni de maxim 1,80, firavi, care nu fac față la nivelul ăsta (Son și Vlaicu, parcă am arătat un pic mai bine cu Blidaru). Foarte multe turnoveruri, iar în apărare fără help e tare complicat. Oricum în apărare se comunica prost sau târziu, sunt multe greșeli pornite de aici.
      - la poziția 5 e doar Oinaru, care e până în 2m și nu are backup. Bietul Diaconescu, care ar trebui să joace 3, e nevoit să joace 4 sau 5,ceea ce nu îl avantajează.
      Somacescu joacă într-un film la Hollywood despre baschet, dar atunci când e într-o zi bună vine cu punctele. Szentkuti e decent, dar nimic special, iar restul la și alții...
      Vom arăta mai bine când va veni și Badalau, dar problemele de pe pozițiile menționate nu se vor rezolva.
      De menționat că nici polonezii nu arată grozav, de văzut cum e Portugalia, că Spania...

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @peste
      Antrenorul a fost chiar principal la Steaua, în a doua parte a sezonului, când s-a săvârșit retrogradarea...

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • Ricardo:

      Gyke
      Eu cu juniorii m-am cam lămurit! O% de reușită... Poate dacă o sa ne concentram investițiile pe acești copii în 10...15 ani poate vom scoate capul altfel greu extrem de greu!

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Polonia
      Nu a aratat deloc ca o echipa de div A, nu stiu care a fost combinatia, ori au o generatie proasta, ori nu si-au folosit toti jucatorii.
      Nu stiu de ce avem acesti 3 jucatori de pozitia 1 cand ar fi putut juca Somacescu 1 si eventual Son backup, dar asta ar fi insemnat 2 locuri in plus pentru o eventuala pozitie 4-5 (poate Banica, nu stiu situatia lui de sanatate sau de ce nu a fost convocat). De altfel nu vad rolul lui Sparlac in echipa, baiatul in afara de faptul ca este foarte atletic nu are nicio calitate de baschetbalist. 0 sut, 0 patrundere, e tot timpul pierdut pe teren. Szenkuti chiar mi se pare ca ar putea ajuta mult mai mult echipa daca ar fi implicat, dar nu stiu daca a avut mai mult de 4 aruncari la cos tot meciul (din care a bagat 3). Blidaru e foarte mic si firav, are doar mana stanga si un antrenor destept (nu e cazul polonezului) isi da seama imediat si ii forteaza mana dreapta.

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • peste_prajit:

      Curiozitate
      Mi a atras atentia ca un singur jucator nu a fost folosit. De curiozitate, dati un search pe google, joaca PG in liga nationala Germania U19 si liga a 4-a, iar cel cu arfe si figuri joaca in Spania U16 regional.

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Vorba vine
      Vorba vine joaca PG la U18 si in liga a 4a, omu are 0 puncte pe meci in germania

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • SuporterNou:

      @suporter
      il cunosc eu, unde apare cu 0 puncte este liga a doua din Germania iar aici este U19 national:
      https://nbbl-basketball.de/matches/30665/

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    • SuporterNou:

      suporterrrr / peste prajit
      acceseaza linkul de mai sus si dai click pe numele lui si o sa vedeti acolo statistica de U19.

      cu 9 luni în urmă (08.07.2023)
    Raspunde
  • incog :

    Polonia bate Spania la 9pct
    ... deci suntem peste Spania :)

    cu 9 luni în urmă (08.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!